Ayçin Tuyun Kimdir? Biyografisi

Ayçin Tuyun
Ayçin Tuyun, 8 Şubat 1987 yılında Manisa'nın Turgutlu ilçesinde doğdu. İlkokulu Beykent Koleji'nde, liseyi Ataköy Cumhuriyet Lisesi'nde okudu. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik bölümünü ve Romanya Bükreş Ekonomi Üniversitesi'ni kazandı. Oyunculuğu meslek edinmek gibi bir düşüncesi olmamasına rağmen, bir reklam filmi ile kamera karşısına geçti. Kameranın büyüsü etkiliydi ve o, bunun farkında bile değildi. Kamera, önüne geçeni içine çekiyordu. Kamera'nın onu da içine çekmesi uzun sürmedi.

Ayçin Tuyun, Profesör olma hayallerini ikinci plana iterek, oyuncu olmayı iyiden iyiye düşünmeye başladı ve kararını verdi. 2005 yılında kısa adı TÜRVAK olan Türker İnanoğlu Vakfı'nda oyunculuk eğitimi aldı.

Filmografisi

2012 Dedemin Dolabı - Zeliha
2011-2013 Ve İnsan Aldandı Bitmeyen Hikaye - Hayal Tınaz
2012 Yalan Dünya - Konuk Oyuncu
2012 Türk'ün Uzayla İmtihanı - Nermin
2011 Kız Annesi - Zeliha
2011-2013 Çocuklar Duymasın - Özge
2010 Sevgi Bağlayınca 2010 
2009-2010 Ömre Bedel - Duygu
2008-2009 Kollama - Halime
2008 Küçük Kadınlar - Konuk Oyuncu
2008 Doğruluk Ekseni - Sırma
2007 Dağlar Delisi - Hediye
2007 Dövme
2005 Beyaz Gelincik - Ceyhan Aslanbaş
2005 Ümmü'nün Türküsü - Ümmü
2005 Beşinci Boyut - Sevgi
2004 Terme Çayı - Güllü
Previous
Next Post »