Aydan Şener Kimdir? Biyografisi

Aydan Şener
Aydan Şener, 1 Mart 1963 yılında Kilis'te doğdu. Ayrıca, Suzan Avcı'nın da yeğeni olan Aydan Şener, 1 yaşındayken ailesi ile birlikte Bursa'ya yerleşti. Ortaokul ve lise eğitimini Bursa'da tamamladı. 

1981 yılında Türkiye güzeli seçilen Aydan Şener, aynı yıl Miss World dünya güzellik yarışmasında Türkiye'yi temsil etti. Kısa bir süre mankenlik yaptıktan sonra, 1983 yılında Çetin Tekindor, Erol Taş, Fikret Hakan, Ahmet Mekin ve Kenan Pars gibi birçok ünlü oyuncunun yer aldığı Tarık Buğra'nın Küçük Ağa adlı kitabından uyarlanan dizide Emine rolü ile oyunculuğa iyi bir başlangıç yaptı.

1986 yılında ise Reşat Nuri Güntekin'in Çalıkuşu romanında uyarlanan dizide başrolü Kenan Kalav ile paylaşarak Feride karakterini canlandırdı.

Aydan Şener, Ayhan Akbin ile evlendi ve  1988 yılında Ecem adında bir kızı oldu. 1991 yılında eşi Ayhan Akbin'den ayrıldı. Bir daha evlenmedi.

Özellikle Tolga Savacı ve Kerem Alışık ile Kumru, Hicran, Ah Nalan Ah gibi birçok filmde başrol oynayan Aydan Şener, son olarak 2011 yılında Yıllar Sonra adlı dizide rol aldı.

Filmografisi

1983 Küçük Ağa - Emine
1985 Bay Alkolü Takdimimdir - Derya
1986 Çalıkuşu - Feride
1987 Utanç Yılları
1987 Yeniden Doğmak - Fatma
1987 Samanyolu - Zülal
1990 Fatih-Harbiye - Neriman
1991 Yol Palas Cinayeti - Nadire

1991 İki Kadın - Behin
1992 İki Kız Kardeş - Perihan
1993 Hayatın İçinden - Belgin
1994 Sevgi Oyunu
1995 Gül ve Diken -
Belgin
1995 Gölge Çiçeği - 
Meral
1996 Ay Işığında Saklıdır - Şule
1996 Bir Aşkın Bittiği Yer
 - Ayça Mutlu
1996 Tutku
1996 Nefes Alamıyorum - Suna
1996 Yüzleşme - Gülay Gül

1996 Zühre - Zühre
1997 Ah Nalan Ah
1997 Nice Yıllardan Sonra - Nilgün
1997 Hüznün Yüzü - Ebru Ertürk
1997 Sakin Kasabanın Kadını - Serap
1999 Hicran - Zehra
1999 Güvercin - Güvercin
2000 Aşk Aynı Adreste - Emine
2000 Kumru - Kumru
2000 Yarın Geç Olmayacak
2001 Oyun

2001 Babam ve Biz
2002 Ankara Yollarında
2002 Öyle Bir Sevda ki - Hacer
2003 Mühürlü Güller - Mualla
2004 Beni Bekledinse - Emine
2005 Masum Değiliz - Sevda
2007 Evimin Erkeği
2007 Fikrimin İnce Gülü - Zehra
2008 Sürgün Hayatlar - Sunucu
2008 Kırmızı Işık - Eylül
2011 Yıllar Sonra - Leyla
Previous
Next Post »