Ayten Soykök Kimdir? Biyografisi

Ayten Soykök
Ayten Soykök Tokgöz, 2 Şubat 1975 yılında İstanbul'da doğdu. Müjdat Gezen Tiyatrosunda eğitim alan Ayten Soykök, İlk olarak 1997 yılında dizisi olarak Baba evi dizisinde Özlem rolü ile oyunculuğa başladı. Aynı yıl Ruhsar, Sıdıka ve Yasemince'de de roller alan Ayten Soykök, 1998'de Üçüncü Sayfa ve 2000 yılında Metin Akpınar'ın oynadığı Abuzer Kadayıf filmlerinde de rol aldı.

2003 yılında başrollerinde Gülben Ergen ve Ali Sürmeli'nin oynadığı Hürrem Sultan dizisinde ki Hatice Sultan karakteri ile tanınan bir yüz haline geldi. 

2007-2008 döneminde Reşat Nuri Güntekin'in romanından uyarlanan Dudaktan Kalbe dizisinde Enise karakterini canlandıran, Ayten Soykök, 2010-2013 döneminde ise başrollerde; Tolgahan Sayışman, Serenay Sarıkaya ve Selen Soyder'in oynadığı Lale Devri dizisinde 4 sezon boyunca Reyhan Ilgaz rolünü canlandırdı. 2013 Temmuz ayında diziden ayrıldı.

Ayten Soykök, 2013 yılında Yılmaz Erdoğan'ın Kelebeğin Rüyası filminde rol aldı.

Filmografisi

2013 Kelebeğin Rüyası
2011 Kurtuluş Son Durak - Gülnur
2010 Mahpeyker Kösem Sultan - Handan Sultan
2010-2013 Lale Devri - Reyhan Ilgaz
2007-2008 Dudaktan Kalbe - Enise
2006 Reyting Kasabası
2006 Doktorlar - Ebru
2004 Çemberimde Gül Oya - Mine
2004 Kayıp Cennet İnsanları
2003 Mühürlü Güller
2003 Hürrem Sultan - Hatice Sultan
2003 Giz - Güneş
2002 Sır Kapısı
2002 Bulut Bey - Tuba
2001 Tatlı Hayat - Zarife
2000 Abuzer Kadayıf
1999 Ayrılsak da Beraberiz
1998 Üçüncü Sayfa
1997 Yasemince
1997 Sıdıka - Arzum
1997 Ruhsar
1997 Baba Evi - Özlem
Previous
Next Post »