Bala Atabek Kimdir? Biyografisi

Bala Atabek
Bala Atabek, 27 Aralık 1985 yılında İstanbul'da doğdu. Bala Atabek liseyi Mehmed Bayazıd Lisesi'nde okumuş, daha sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. 2005 yılında Bikem Ekberzade'nin ortaya koyduğu 111 Kadın Fotoğrafçı projesinde çalışmış ve kadın sığınakları için üç fotoğraf karesini bağışlamıştır. 2007 yılında KargArt'ta kendi yönettiği oyun olan Dario Fo'nun Kadınları'nı Uluslararası Af Örgütü yararına sahnelemiştir.

Bala Atabek, ilk olarak 2008'de Benim Annem Bir Melek adlı dizide Hasıla karakterini oynadı. 2009 yılında ise Mahsun Kırmızıgül'ün ikinci filmi olan Güneşi Gördüm'de Hayriye adlı bir bakıcı rolünü üstlenmiştir. Ayrıca senaryosunu Ata Demirer'in yazdığı, yönetmenliğini Hakan Algül'ün yaptığı Eyyvah Eyvah adlı filmde Jale adında bir muhabiri oynamıştır. 

Bala Atabek, 2013 yılında başlayan Zeynep Çamcı ve Alper Saldıran'ın başrolde oynadığı Beni Böyle Sev adlı dizide Fahriye karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2013 Beni Böyle Sev - Fahriye
2012 Türk'ün Uzayla İmtihanı - Taziye Boru
2011 Elde Var Hayat Sınav - Gonca
2010 Eyvah Eyvah - Jale
2010-2011 Elde Var Hayat - Gonca
2009 Güneşi Gördüm - Hayriye
2008-2009 Benim Annem Bir Melek - Hasıla
Previous
Next Post »