Banu Alkan Kimdir? Biyografisi

Banu Alkan
Banu Alkan (Liz Remka Rebronja), 1 Nisan 1958 yılında eski Yugoslavya'nın Dubrovnik şehrinde doğdu. Ailesiyle birlikte 1966 yılının Aralık ayında Balıkesir ili Edremit ilçesine göç etti. Rebronja ailesi Türk vatandaşı olup Alkan soyadını aldı ve Hırvatça "yaban gülü" anlamına gelen Remka, önce Yaprak sonra da Banu oldu.

Daha sonra Edremit'ten İstanbul'a taşınarak Kartal’da yaşamaya başadılar ve çocukluğunun büyük bir bölümü orada geçti. Kartal Maltepe Lisesinde başladığını öğrenimine lise 2. sınıfta ara verdi.

Banu Alkan, 17 yaşındayken evli ve zengin bir işadamı olan Gürbüz Hanif ile birlikte olmaya başladı. 20 yıla yakın süren bu ilişki, Gürbüz Hanif'e kanser teşhisi konmasından kısa bir süre sonra ölmesiyle sona erdi. Banu Alkan bu 20 yıl boyunca oldukça rahat bir hayat yaşamıştı.

1976 yılında Ses Dergisinin yarışmasına katıldı ve ünlü olma yolunda ilk adımı attı. Yarışmada Oya Aydoğan 1. olmuştu. 18 yaşındayken LCC Mankenlik Okulu’na girdi, oradan da Vakko’nun mankenlik okuluna geçti. Bu okullardan mezun olmasıyla birlikte diplomalı bir fotomodel oldu.

O yıllarda oynadığı bir sabun reklamından sonra, Memduh Ün’ün dikkatini çekti ve sözleşme imzaladılar. Banu Alkan, o yıllarda da hayatın farkında olduğunu ve yılların ondan fikirsel anlamda birşey götürmediğini söylemişti.

Banu Alkan, 1989 yılında çektiği son filminden sonra uzun bir süre ortada görünmedi. 1998 yılında, “Neremi” adlı bir albüm çıkartarak gündeme oturdu. Oyuncunun şarkısı, sesi ve yorumu uzun süre eleştirildi ve ilgi odağı oldu. Alkan, 2001 yılında Tuzu Kurular ile 2005 yılında da Kızma Birader adlı dizilerde rol aldı.

Banu Alkan, 2004 yılında bir çiftlik evinde geçen Ünlüler Çiftliği adlı televizyon programına katıldı. Program, ünlüler arasında çıkan şiddetli tartışmalar nedeniyle uzun süre gündemde kaldı.

Bunun yanında Alkan, son yıllarda adından uzun süredir birlikte olduğu Murat Taşdemir ile olan ilişkisiyle söz ettirmeye başladı. Yaklaşık 10 yıldır beraber olan çift, bir televizyon programı için birlikte bir eve kapatıldı. Murat Taşdemir’in Banu Alkan’a sürekli hakaret etmesi hatta tokat atması kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Kadın kuruluşları bu olaya tepki gösterdi. 

2005 yılında Murat Taşdemir, Arzu Altay ile evlendi. Bu olayın üzerine çıkan Banu Alkan – Murat Taşdemir arası sözlü sataşmalar sürekli ekranlara yansıdı.

Banu Alkan, 2013 yılında Aşk Yap Benimle adlı albümünü çıkardı.

Albümler

1998 Neremi - Afrodit
2000 Dansa Kaldır
2005 Beyaz Orkide
2011 Best Of 2011 Remix
2013 Aşk Yap Benimle 

Filmografisi

1975 İsyan
1976 Taksi Şoförü
1977 Akrep Yuvası
1980 Vurun Beni Öldürün
1981 Ağla Gözlerim
1981 Günah Defteri
1981 Ben De Özledim
1982 Nikah Masası
1982 Aşkların En Güzeli
1983 İlişki
1983 Bataklıkta Bir Gül
1983 Gecelerin Kadını
1984 Kadınca
1984 Sokaktan Gelen Kadın
1984 Kızgın Güneş
1985 Katiller De Ağlar
1985 Arzu
1985 Bu İkiliye Dikkat
1985 Sarı Bela
1986 Mavi Yolculuk
1986 Seviyorum
1987 Afrodit
1987 Güneşten De Sıcak / Sarı Güneş
1988 Yaşamak
1988 Vahşi Ve Güzel
2010 Afrodit - Kısa metraj
2000 Afrodit Banu Alkanın Hayatı 1 Bölüm Belgesel
2000 Afrodit Banu Alkanın Hayatı 2 Bölüm Belgesel
2000 Renkli Dünyalar
2001 Tuzu Kurular
2005 Kızma Birader
Previous
Next Post »