Barış Atay Kimdir? Biyografisi

Barış Atay
Barış Atay Mengüllü, 1981 yılında Almanya'da doğdu. 1999 yılına kadar Antakya'da yaşamıştır. 18 yaşını doldurduktan sonra üniversite için yolu Adana'ya düşen Barış Atay, Çukurova Üniversitesi Biyoloji bölümünde okumaya başlamıştır. Ancak öğreniminin son yılında tiyatroya olan düşkünlüğü ve yeteneğinden dolayı Barış Atay, okulu bırakmış ve İstanbul'a giderek Yeditepe Üniversitesi tiyatro bölümü sınavlarını geçerek bu üniversitenin tiyatro bölümünden mezun olmuştur.

Barış Atay, 2002 yılında Aşk ve Gurur dizisinde ki Kenan rolü ile ekran karşısına çıktı. Ancak, 2007-2011 yılları arasında Hamdi Alkan'ın ''Arka Sıradakiler'' dizisinde ki Saffet rolü ile daha çok tanındı. Son olarak Hayat Devam Ediyor adlı dizide Kürşat rolünü canlandıran Barış Atay, kısa zamanda birçok kişi tarafında takip edilen ve sevilen bir aktör olmayı başarmıştır.

Barış Atay, 2013 Mart ayında Beste Sultan Kasapoğulları ile evlendi.

Barış Atay, 22 Kasım 2013'te Redhack soruşturması kapsamında polis tarafından gözaltına alınmış, 3 gün sonra serbest bırakılmıştır.


Filmografisi

2012 Şubat
2011-2012 Hayat Devam Ediyor - Kürşat
2011 Güzel Günler Göreceğiz - Ali
2007 Zincirbozan
2007-2011 Arka Sıradakiler Saffet
2006 Kabuk
2005-2006 Şöhret - Mithat
2002 Aşk ve Gurur - Kenan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder