Başak Köklükaya Kimdir? Biyografisi

Başak Köklükaya
Başak Köklükaya, 19 Nisan 1974 yılında Ankara'da doğdu. Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuvarı, Bale Bölümü ile Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Tiyatro Bölümü'ünden mezun oldu. 1995 yılında Şehir Tiyatroları'nda çalışmaya başladı.

İlk olarak 1995 yılında Yazlıkçılar dizisinde Figen rolü ile tanınan Başak Köklükaya, daha sonra 1995-2002 döneminde Bizimkiler dizisinde Özge Başaran rolünü oynadı. İlk sinema deneyimini ise Ferzan Özpetek'in Hamam adlı filminde Füsun rolü ile yaptı. Bu film ile Ankara Film Festivali'nde "Umut veren yeni kadın oyuncu" ödülünü aldı.

Başak Köklükaya, 1999 yılında rol aldığı ve Zeki Demirkubuz'un yönettiği Üçüncü Sayfa filminde Meryem rolü ile, neredeyse Türkiye'de verilen tüm sinema ödüllerini kazandı.

2003'te Çağan Irmak'ın yönettiği Mustafa Hakkında Her şey filminde Nejat İşler ve Fikret Kuşkan ile birlikte rol alan Başak Köklükaya, 2005 yılında Yılmaz Erdoğan'ın Organize İşler filminde de rol aldı. 


Başak Köklükaya, 2011 yılında Tek Başımıza dizisinde Hande rolünü canlandırdı.

Filmografisi

2011 Tek Başımıza - Hande
2009 Kül ve Ateş - Duygu İsfendiyar
2008 Süt - Zehra
2006 Küçük Kıyamet - Bilge

2005 Yanık Koza - Hanzade Çelebi
2005 Organize İşler - Nergiz

2004 Çemberimde Gül Oya - Konuk Oyuncu
2004 Uy Başuma Gelenler - Fındık
2003 Sultan Makamı - Asiye
2003 Mustafa Hakkında Her Şey - Ceren

2003 Esir Şehrin İnsanları - Nermin
2003 Bir Tutam Baharat - Saime

2002 Aşk ve Gurur - Yeşim Timur
2001 İtiraf - Nilgün
2001 Koltuk Sevdası
2001 Derviş - Sersen

2000 Baykuşların Saltanatı - Tülay
1999 Harem Suare
1999 Duruşma - Belma
1998 Üçüncü Sayfa - Meryem
1997 Mektup

1997 Hamam - Figen
1995-2002 Bizimkiler - Özge Başaran
1995 Yazlıkçılar - Füsun
Previous
Next Post »