Başay Okay Kimdir? Biyografisi

Başay Okay
Başay Okay, 22 Aralık 1976 yılında İstanbul'da doğdu. 1993 yılında Erenköy Kız Lisesi'nden mezun oldu. İ.Ü. Hukuk Fakültesi'ne devam etti.

Başay Okay, 1993-1998 yılları arasındaki hukuk öğrenimi sırasında müzik çalışmalarına başladı. TRT Gençlik Korosu'nda ve çeşitli gece kulüplerinde şarkı söylemeye başladı.

Başay Okay, 1998 yılında hukuk fakültesindeki öğrenimini bırakıp Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'ne devam etti.


Aynı sene tiyatro eğitimi ile birlikte İ.Ü.'de yarı zamanlı opera-şan bölümünde 1 sene eğitim aldı. Tiyatro eğitimi esnasında M.S.M.'de Hizmetçiler (J.Genet- Solange) ve Sadri Alışık Tiyatrosu'nda Amerikan Hala adlı müzikli oyunda rol aldı. Bu dönemde Arjantin Tango çalışmaya başladı ve halen devam etmektedir.

Başay Okay, 2002 yılında mezun olana kadar, bir yandan müzik çalışmalarına da devam etti. Birçok gece kulübü ve çeşitli organizasyonlarda jazz, müzikal ağırlıklı bir repertuarla sahne aldı. İlki 2000 yılında olmak üzere İ.B.B. Kent Orkestrası ile Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda konserler verdi.

Başay Okay, 2002 yılında M.S.M. Tiyatro Bölümü'nden mezun olduktan sonra TV'de çeşitli reklam ve dizi olmak üzere bir çok projede rol aldı. Karım ve Annem, Emret Komutanım, 
Korkuyorum Anne, Gece Sesleri gibi yapımlarda rol aldı.

2006-2007 döneminde Kadınca dergisinde yazılar yazdı ve bu yazılar dergi kapanıncaya kadar devam etti.


Başay Okay, 2011 yılında korku filmi Musallat 2'de Hatice rolünü oynadı.

Filmografisi

2013 Senin Hikayen
2011 Musallat 2 - Hatice
2011 Derin Sular - Feryal

2010 Kavşak - Ümmü
2008 Gece Sesleri - Ceyda Ortaçlı

2007 Menekşe ve Halil
2006 Fırtına - Havva
2006 Felek Ne Demek - Müberra
2005 Seher Vakti - Sevim
2005 Emret Komutanım - Kerime
2004 Omuz Omuza - Berrin Aydoğdu

2004 Korkuyorum Anne - Hemşire
2004 Karın ve Annem - İremsu
2003 Günahım Neydi Allahım - Şermin 
Previous
Next Post »