Biyografi Ara

Bedia Akartürk Kimdir? Biyografisi

 

Bedia Akartürk
Bedia Akartürk, 4 Şubat 1941 yılında İzmir'in Ödemiş ilçesinde doğdu.
Bedia Akartürk, ailenin tek çocuğudur. Ailenin tek çocuğu olması dolayısıyla babasının soyadını hiç değiştirmeden Akartürk olarak devam ettirmiş ve adını hiç değiştirmemiştir.

Bedia Akartürk Sanat hayatına yine doğup büyüdüğü İzmir'in Ödemiş ilçesinde başlamıştır, daha sonra yaşını büyüterek İzmir Radyosu'nda çalışmaya başlayan sanatçı 9 yıl İzmir Radyosu'nda edindiği birçok tecrübenin ardından Ankara Radyosu'na geçmiştir.

Bedia Akartürk, sanat hayatını Ankara Radyosu'nda devam ettirmiş ve yine Ankara Radyosu'ndan emekli olmuştur, özellikle o dönemde herkese nasip olmayan Paris Olympia'da muhteşem bir konser veren sanatçı Türkiyeyi en güzel şekilde temsil etmiştir.

Sanat hayatında 6 sinema filmi ve sayısız bir çok albüme imza atan sanatçı Edirne'den Kars'a kadar tüm Türkiye'nin sevgilisi olmuştur ve 7 ilde Fahri Hemşehrilik ünvanına layık görülmüştür.

Bedia Akartürk, sanat yaşamı boyunca albüm çalışmalarına ve yurt içi, yurt dışı konserlerine aktif olarak aralıksız devam etmiş ve hala etmektedir. sesinin rengi 1000 ses arasında fark edilecek güzelliktedir.. 100 yıl geçse yine anılacak milli bir değerdir.

Türkiye'nin yaşayan efsanesi Bedia Akartürk Müzesi açıldı ve müzede Bedia Akartürk'ün bu zamana kadar almış olduğu tüm ödülleri, giymiş olduğu sahne kıyafetleri, resimleri ve kendi eliyle özel olarak hazırlamış olduğu yöresel kıyafetleri bebekler üzerinde görebilirsiniz.

Bedia Akartürk Müzesi'ni ziyaret edebilir ve birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.Bedia Akartürk müzesi İzmir Ödemiş'tedir

Albümleri

45'lik
Anadolu Türküleri
Anam Ağlar
Aşka Yemin
Bayramdan Bayrama
Bedia Akartürk
Denize Dalayım Mı
Derdimi Dermana Gezdim
Folklör Kraliçesi (1975)
Gitme Bülbül
Gülende
Kervan (Ey Sevdiğim)
Konyalım yürü
Konya Bülbülü 1
Konya Bülbülü 2
Kullar Olam
Neyleyim Neyleyim
Özür Diliyorum Senden (2004)
Sıla Hasreti
Yumurtanın Kulpu Yok
Zühtü (1978)
Bedia Akartürk Kimdir? Biyografisi Bedia Akartürk Kimdir? Biyografisi Biyografistan Bedia Akartürk , 4 Şubat 1941 yılında İzmir'in Ödemiş ilçesinde doğdu. Bedia Akartürk, ailenin tek çocuğudur. Ailenin tek çocuğu olma... 4.5 5

Hiç yorum yok: