Behzat Uygur Kimdir? Biyografisi

Behzat UygurBehzat Uygur, 1963 yılında Adana-Kilis'te doğdu. Tiyatrocu Nejat Uygur - Nejla Uygur çiftinin 5 oğlundan en küçüğüdür. Sırasıyla; Ahmet, Süheyl Uygur, Süha, Kemal ve Behzat Uygur. Behzat Uygur Adana'da doğmuş, Süheyl- Süha Samsun, Kemal Antakya, en büyük abileri Ahmet de İstanbul'da vapurda doğmuş. Süheyl ve Behzat babalarının deyimiyle "armut ağacının dibine düştüler" ve tiyatrocu oldular. Behzat Uygur, 3 yaşındayken Adana'dan İstanbul'a geldiler.

Behzat Uygur, Tiyatro sahnesine, 1987 yılında Ankara’da ilk defa babasının “Hastane mi Kestane mi” oyunu ile tiyatroya başladı. Tiyatroculuktan önce uzun yıllar Galatasaray’da futbol oynadı.

Süheyl ve Behzat Uygur kardeşler doğdukları andan itibaren içinde bulundukları "Nejat Uygur Tiyatrosu"nda bir çok oyunda yer aldılar. Burada edindikleri bilgi birikimini ve tecrübe ile, 1991 senesinde "Süheyl-Behzat Uygur Tiyatrosu"nu kurdular. Süheyl/Behzat Uygur tiyatrosu kurulduktan sonra Boynuz Kulağı Geçer, Üç Salakşörler, Hişt Hişt Teleköle ve Kodum mu Oturturum adlı oyunları ile 11 yıl boyunca hiç aralıksız tiyatro sahnelerinde yer aldılar.

“Şahane Pazar” adlı eğlence Proğramını abisi Süheyl Uygur ile  birlikte sundu. 1993 yılından itibaren aralıksız 8 yıl sürdürdükleri "Şahane Pazar" programı ile TV ekranlarının vazgeçilmez ikilisi oldular.Şahane Pazar Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin başarısı sayesinde bir ekran klasiği olmayı başarmıştır. Ayrıca bir de “Ha Babam De Babam” adlı bir program yapmışlardır.

Sunuculuk ve tiyatro alanında bir çok ödül kazandılar. Müzik sektöründe de bir ilke imza atarak müzik ve mizahı birleştirdikleri bir single çıkardılar. "Abdülkadir" isimli singlelarının satış rakamı yaklaşık 200.000'e ulaştı. Bu da Uygur isminin markalaştığını, yaptıkları her işin tüketicisi olduğunun göstergesidir.


Behzat Uygur, Çiğdem Hanım ile evli olup Nejat ve Behzat adında iki oğlu vardır.


Filmografisi

2011 Benimle Oynar mısın?
2009 Altın Kızlar - Adnan Bey
2005 Sessiz Gece - Mert
2005 Haylaz Babam - Genel Müdür Asaf
2005 Aşka Sürgün - Ferhat
2003 Hırçın Menekşe - Yağız
2001 Yeşil Işık

2001 Tatlı Hayat
2001 Her şey Oğlum İçin

1999 Uzaydan Adam Çıkmaz - Kaptan Rüştü
1996 Bir Aşkın Bittiği Yer - Altan

1990 Alman Avrat'ın Bacısı
1983 Bedel

Sunuculuk Yaptığı Programlar

2011 Kaç Para?
2009 Bak Şu Duvara
2009 Korolar Carpışıyor
2008 Harika Show
2008 Amiral Battı
2007 Buzda Dans
1998-2006 Şahane Pazar
2012 Yaparım Bilirsin


Tiyatro 

Hastane mi Kestane mi?
Cibali Karakolu
Miğferine Çiçek Eken Asker
Şeyine Şey Ettimin Şeyi
Alo Orası Tımarhane mi?
Üçüncü Biri
Good Morning Ankara
Marko Paşa
Boynuz Kulağı Geçer
Üç Salakşörler
Hişt Hişt Teleköle
Kodum mu Oturturum
Güldüren Şüphe
Previous
Next Post »