Bennu Yıldırımlar Kimdir? Biyografisi

Bennu Yıldırımlar
Bennu Yıldırımlar, 22 Kasım 1969 yılında İstanbul'da doğdu. 1986'da Erenköy Kız Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. İki sene de Eski Yunan Dili ve Edebiyatı okudu. Üniversitede okurken 1988 yılında İstanbul Şehir Tiyatrosuna girdi.

1990-1991 yıllarında İngiltere Londra Westminster Adult Education Institute'te drama üzerine kurs gördü.

Bennu Yıldırımlar, 1995 yılında İstanbul Devlet Tiyatroları oyuncusu Bülent Emin Yarar ile evlendi. 1999 yılında kızları ''Ada'' dünyaya geldi.


Bennu Yıldırımlar, 1993-1997 yılları arasında Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Jülide Kural, Şevval Sam gibi oyuncular ile birlikte rol aldığı ve o zamanlar küçük-büyük herkesi ekranlara bağlayan Süper Baba dizisinin asi kızı Elif olarak tanındı ve sevildi. 

2006-2010 döneminde ise Reşat Nuri Güntekin'in romanından uyarlanan Yaprak Dökümü dizisinde Fikret karakterini canlandırdı.

Bennu Yıldırımlar, 2011 yılında bu yana Ceyda Düvenci, Özge Özder, Songül Öden ve Deniz Uğur ile başrollerini paylaştığı Umutsuz Ev Kadınları dizisinde Nermin rolünü oynamaktadır.

Filmografisi

1988 Perili Köşk

1990 Gençler
1990 Gülen Ayva Ağlayan Nar
1992 Adada Son Gece
1993 Hacı Yusuf Efendi
1993 Rifle King Kong Show
1994 Piranha Films
1994 Ağrı'ya Dönüş - Muhsine
1994 Gece, Melek ve Bizim Çocuklar
1994 Muhteşem Zango
1995 Kopgel Taksi
1995 Video Klip ve Çizgi Film Sunuşları
1996 Sharpe's Revenge
1997 Süper Baba - Elif
1998 Utanmaz Adam
1998 Eski Fotoğraflar
1998 Kaç Para Kaç
1998 Kördüğüm
1999 Ölümün El Yazısı
2000 Hiç Yoktan Aşk
2001 Tek Celse
2001 Üzgünüm Leyla
2001 Kim Gitsin Yarışma Programı
2002 Bir Tatlı Huzur
2002 Şapkadan Babam Çıktı - Emel
2004 Avrupa Yakası - Konuk Oyuncu
2005 Aynalar - Gül
2005 Maki - Iraz
2006-2010 Yaprak Dökümü - Fikret
2006 Kabuslar Evi: Kaçan Fırsatlar Limited
2009-2010 Gökten Üç Elma Düştü
2011-?  Umutsuz Ev Kadınları - Nermin

Tiyatro

2012 - Dar Ayakkabıyla Yaşamak : Dušan Kovačević - İstanbul Şehir Tiyatroları
2011 - Buluşma Yeri : Dušan Kovačević - İstanbul Şehir Tiyatroları
2009 - İntiharın Genel Provası : Dušan Kovačević- İstanbul Şehir Tiyatroları
2007 - Üç Kızkardeş - Anton Çehov (Maşa) - İstanbul Şehir Tiyatroları
2006 - Saygılı Yosma - Jean-Paul Sartre (Lizzie) - İstanbul Şehir Tiyatroları
2002-2007 - Yaprak Dökümü - Reşat Nuri Güntekin'in aynı adlı romanından (Fikret) - İstanbul Şehir Tiyatroları
2002-2003 - III. Richard - Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatroları
2002- Ateş Yüzlü - Marius von Mayenburg - İstanbul Şehir Tiyatroları
2002- Kadınlar.Savaş.Komedi - Thomas Brasch - İstanbul Şehir Tiyatroları
2001-2002 - Herkes Aynı Bahçede - Anton Çehov oyunları kolajı - İstanbul Şehir Tiyatroları
1998-1999 - Huzur - Ahmet Hamdi Tanpınar'ın aynı adlı romanından (Nuran) - İstanbul Şehir Tiyatroları
1995 - Bir Atın Öyküsü - Tolstoy'dan uyarlayan M. Rozovsky - İstanbul Şehir Tiyatroları
1994 - Askerliğim - N. Simon - İstanbul Şehir Tiyatroları
1990 - Üç Kızkardeş - Anton Çehov - İstanbul Şehir Tiyatroları
Previous
Next Post »