Berhan Şimşek Kimdir? Biyografisi

Berhan Şimşek
Berhan Şimşek, 1 Kasım 1957 yılında Bayburt'ta doğdu. Berhan Şimşek, ilk ögrenimini Bayburt’ta, orta öğrenimini İstanbul Abdülhakhamit Gece Ortaokulu’nda, lise ögrenimini Vefa Akşam Lisesi’nde tamamlamıştır.


Berhan Şimşek, Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümünde okumaktadır. 1970'li yıllarda başladığı sinema kariyerinde, Hoşçakal Yarın, Uzlaşma, İpekçe, Işıklar Sönmesin gibi filmlerde oynadı. Televizyon ve dizi yönetmenliği de yapan Berhan Şimşek, Magazin Gazetecileri Derneği “En İyi oyuncu”, 1994 Ankara Film Festivali “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerinin de sahibidir.

78’liler Vakfı ve Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği kurucusu olan Berhan Şimşek, Günaydın Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptı. 1999 yılında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 10. Olağanüstü Kurultayında Parti Meclisi Üyeliği'ne seçilmiş olan Berhan Şimşek, beş dönem Parti Meclisi üyeliği yapmıştır,

TBMM 22. dönem (2002-2007) CHP İstanbul Milletvekilliği yapmıştır. Bu dönemde Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi, Türkiye-Macaristan Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2010-2011 yılları arasında CHP İstanbul İl başkanlığı yapan Berhan Şimşek bekar ve 1 çocuk babasıdır.

Filmografisi


Mumya Firarda (2002)
Şarkıcı (2001)
Acı Gönül (2001)
Hoşçakal Yarın (1998) - Deniz Gezmiş
Işıklar Sönmesin (1996)
İş (1995)
Yolcu (1994)
Tersine Dünya (1993)
Uzlaşma (1992) - Mehmet Ali Ağca
Madde 438 (1990) - Sabri
Minyeli Abdullah (1989)
Kuruluş (1986)
Silah Arkadaşları (1986)
Acımak (1985) - Mehmet
Acı (1984)
Sevgili Oğlum (1977)
Cehennem Elçileri (1975)
Previous
Next Post »