Bihter Özdemir Dinçel Kimdir? Biyografisi

Bihter Dinçel
Bihter Özdemir Dinçel, 12 Mart 1982 yılında Diyarbakır'da doğdu. Ege Üniversitesi Felsefe bölümü mezunudur. İzmir Devlet Tiyatro'sun da 5 yıl boyunca görev almıştır. Kendi yazdığı "Hiç", "Bak bir bulut ağlıyor" ve tek kişilik "Ayna Ayna" oyunları ile "Evcilik" oyununda performans göstermiştir. Bunların arasından özellikle "Ayna Ayna" İzmir'de ve İstanbul'da pek çok kez sahnelenmiştir.

BKM Mutfak'ında çıraklık geçmişi de olan Bihter Özdemir, 2004 yılında Ülkü Erakalın'ın yazıp yönettiği Dudaktan Kalbe filminde Makbule rolünü oynadu.

2007-2008 döneminde Gülse Birsel'in senaryosunu yazdığı, Avrupa Yakası'nda Zeynep rolünü oynayan Bihter Özdemir, 2008 yılının Haziran ayında oyuncu Savaş Dinçel'in oğlu Barış Dinçel ile evlendi

2009-2011 yılları arasında yayınlanan Geniş Aile dizisinde de Nazan rolünü canlandıran Bihter Özdemir, son olarak Ali Ayşeyi Seviyor adlı dizide Gülnihal'i oynadı.

Filmografisi

2013 Ali Ayşe'yi Seviyor - Gülnihal
2009 Geniş Aile - Nazan
2009 Haneler - Bihter
2008 Kollama - Feyza
2008 Hanımın Gecekondusu - Halime
2008 Karamel - Nesrin
2007-2008 Avrupa Yakası - Zeynep Hacer Aksoy
2007 Vurun Kahpeye - Okşan
2004 Dudaktan Kalbe - Makbule
Previous
Next Post »