Billur Kalkavan Kimdir? Biyografisi

Billur Kalkavan
Billur Kalkavan, 2 Kasım 1962 yılında İstanbul'da doğdu. Liseyi Amerika’da tamamladı ve UCLA Üniversitesi’nden psikoloji dersleri aldı. Sinemadaki ilk rolünde, 1969 tarihli ''Ayrı Dünyalar adlı'' filmde, Erol Taş'ın canlandırdığı kötü adam tarafından fidye için kaçırılan bir çocuğu canlandırdı. 1980'li yıllardan itibaren tiyatroya ağırlık verdi. 

Billur Kalkavan, Tatlı Kaçıklar, Eyvah Kızım Büyüdü, Eyvah Babam, Ihlamurlar Altında gibi dizilerde rol aldı. Hamdi Alkan'ın Reyting Hamdi skeçlerinden tanınmaktadır. Ayrıca Turkmax'ta ''Konuşmazsak Çatlarız'' programını sunmuştur.

Filmografisi

2008 Mezuniyet - Bahar
2008 Servet Avcısı - Nejla
2008 Kraliçe Fabrikada - Konuk Oyuncu
2005-2006 Ihlamurlar Altında - Handan Tekiner
2004 Metro Palas - Seda

2003 Patron Kim
1998-2002 Reyting Hamdi - Özgür Kız
2002 Azad
2000 Ölüm Peşimizde
2000 Eyvah Kızım Büyüdü - Filiz
1998 Eyvah Babam - Filiz
1997 Böyle mi Olacaktı? - Nazan
1996 Şahin
1996 Tatlı Kaçıklar - Emel
1995 Gece Otostopçusu - İlkay
1994 Sonradan Görmeler

1993 Mavi Sürgün
1992 Aşık Oldum - Afet
1988 Kaynanalar
1978 Sultan - Aslı
1969 Ayrı Dünyalar - Billur
Previous
Next Post »