Birtanem Coşkun Kimdir? Biyografisi

Birtanem Coşkun
Birtanem Coşkun Candaner, 31 Mayıs 1975 yılında doğdu. Kariyerine çocuk oyunculuk yaparak başladı. Antepli, Yaşamak Seninle Güzel, Zavallılar, Hor Görme Garibi, Hasret Yorgunu, Öksüzler, Aliye gibi filmlerde çocuk yıldız olarak başrol oynadı. 

Birtanem Coşkun Candaner18 yaşına kadar sürdürdüğü oyunculuğun ardından seslendirme sanatçılığı kariyeri başladı.

Marimar ve Rosalinda gibi dizilerde Thalia'yı seslendiren Birtanem Coşkun, Kate Winslet'tan Jennifer Aniston'a, Jessica Alba'dan Keira Knightley'ye kadar bir çok ismin Türkçe seslendirmesini yaptı. Yerli ve yabancı yapımlarda 20 yılı aşkın süredir seslendirme ve Türkçe dublaj yapmaya devam ediyor.

Filmografisi (Oyuncu)

1992 Aliye - Elif
1987 Çocuklar Ölmesin - Gülizar
1986 Öksüzler - Zeynep
1986 Türk Rambosu
1984 Zavallılar - Gül
1984 Yaralı - Gül
1983 Hasret Yorgunu - Birtanem
1982 Yaşamak Seninle Güzel - Yasemin
1981 Hor Görme Garibi - Sumru
1981 Antepli
Previous
Next Post »