Boncuk Yılmaz Kimdir? Biyografisi

Boncuk Yılmaz
Boncuk Yılmaz (Boncuk Makbule Yılmaz), 13 Mayıs 1981 yılında İstanbul'da doğdu. Boncuk Yılmaz, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. Trenle seyahat ederken Ahmet Uluçay ile tanışmasıyla birlikte 2004 yılında Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak filmiyle oyunculuğa başlamıştır. Bu filmdeki "Nihal" rolüyle aynı yıl düzenlenen yirmi altıncı Siyad Türk Sineması Ödülleri'nde "Umut Veren Genç Kadın Oyuncu Ödülü"'nü almıştır. Bu filmdeki başarısıyla beraber, Kızlar Yurdu, Sıla ve Haneler gibi yapımlarda rol almıştır.





Filmografisi

2013 Bir Yastıkta - Şifa
2011 Mazi Kalbimde Yaradır - Nalan
2009 Haneler - Pınar
2006 Sıla - Narin
2006 Kızlar Yurdu - Boncuk
2005 Sessiz Gece
2004 Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak - Nihal
Previous
Next Post »