Bülent Çolak Kimdir? Biyografisi

Bülent Çolak
Bülent Çolak, 20 Eylül 1977 yılında İstanbul'da doğdu. Geniş Aile dizisinde "Ulvi" karakteriyle ekranlarda tanınan Bülent Çolak İstanbul doğumlu olmasının yanında dedesinin Makedonya Vişegrat'tan göç ettiği bilinir. Reis Çelik'in yönettiği 1998 yapımı Hoşçakal Yarın adlı filmde Hüseyin İnan karakteriyle sanat yaşamına başladı.

Gönül Yarası ve Joenjoy gibi filmlerde de çeşitli roller alan Bülent Çolak, Fırtına ve Hırsız Polis adlı dizilerde de oynamıştır. Ayrıca oyuncu Semaver Kumpanyada tiyatro çalışmalarını sürdürmektedir. Kanal D ve Star TV kanallarında yayınlanan Geniş Aile dizisinde Ulvi karakterini canlandırmıştır. Şimdi şu sıralarda Show TV'de Türk'ün Uzayla İmtihanı adlı dizide Bilim adamı Acar Dimdik rolünü oynamıştır. Sefa Öztürk ile evlidir ve Okyanus adında bir oğlu vardır.

Filmografisi


2014 Öğretmen - Nihat

2013 Sürgün İnek
2013 Hükümet Kadın 2 - Baran
2011 İnsanlar Alemi
2012 Türk'ün Uzayla İmtihanı - Acar Dimdik
2012 Hükümet Kadın
2012 Bu Son Olsun - Baş Gardiyan Cafer
2012 Bir Hikayem Var - Okay
2011 Papaz Kimde Hilmi
2010 Çakallarla Dans Şerefsiz Metin
2010 Vay Arkadaş -  Sezai
2009-2011 Geniş Aile - Ulvi
2008 Merdiven Altı
2007 Joenjoy - Oteldeki adam
2007 Hatırla Sevgili
2006 Fırtına
2005-2006 Hırsız Polis
2004 Gönül Yarası
2004 Büyük Buluşma - Selçuk
1998 Hoşçakal Yarın - Hüseyin İnan
Previous
Next Post »