Bülent İnal Kimdir? Biyografisi

Bülent İnal
Mehmet Bülent İnal, 19 Mayıs 1973 yılında Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde doğdu. Lise son sınıfta bir arkadaşıyla beraber Bornova Belediyesi’nin verdiği tiyatro kurslarına katıldı. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü Oyunculuk Ana Sanat Dalı mezunudur.

İlk olarak bazı yapımlarda küçük roller ile oyunculuğa başlayan Bülent İnal, 2002'de Azad dizisinde Ahu Türkpençe ile başrolü paylaşarak tanındı. 2005 yılında Ihlamurlar Altında dizisinde ise Tuba Büyüküstün ile birlikte rol aldı.

Karayılan, Kalpsiz Adam, Bu Kalp Seni Unutur mu?, Bitmeyen Şarkı gibi dizilerde başrol oynayan Bülent İnal, 2013 yılında Derviş Zaim'in Balık filminde Sanem Çelik ile birlikte rol aldı.

Son olarak 2013-2014 döneminde Tatar Ramazan dizisinde rol aldı.

Filmografisi

2013 Tatar Ramazan Tatar - Ramazan
2013 Balık - Kaya2012 Taş Mektep
2011 Bir Çocuk Sevdim - Timür
2010 Bitmeyen Şarkı - Yaman
2009 Bu Kalp Seni Unutur mu? - Sinan Şahin
2008 Başka Semtin Çocukları - Kerim
2008 Kalpsiz Adam - Oktay
2007 Kara Yılan - Kara Yılan
2005 Cenneti Beklerken - Gazal
2005 Ihlamurlar Altında - Yılmaz Akın
2005 Aşk Yolu - Ömer
2004 Bir Aşk Hikayesi - İsmail 
2003 Vizontele Tuuba - Mahmut Duran
2003 Kurşun Yarası - Kaymakam
2002 Aşk ve Gurur - Balıkçı
2002 Azad - Azad
2001 Karanlıkta Koşanlar - Nuri
2001 Cesur Kuşku
2001 Hiçbiryerde - Polis
2000 Dar Alanda Kısa Paslaşmalar - Mustafa Ateş
2000 Yedi Numara
2000 Dikkat Bebek Var - Recep
1998 Kayıkçı - Hasan
1992 Mahallenin Muhtarları
Previous
Next Post »