Burçin Terzioğlu Kimdir? Biyografisi

Burçin Terzioğlu
Burçin Terzioğlu, 9 Mart 1980 yılında İstanbul'da doğdu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde Aktör Stüdyo - Özel Sahne Diksiyon eğitimi aldı.

Burçin Terzioğlu, küçük yaşlardan itibaren sinema ve tv dizilerinde oynamaktadır. 1985 yılında Metin Akpınar ve Zeki Alasya'nın oynadığı ''Patron Duymasın'' filmi ile ilk kez kamera karşısına geçen Burçin Terzioğlu, aynı yıl Şener Şen'in ''Çıplak Vatandaş'' filminde de İbrahim'in Kızı rolünü oynadı.


Burçin Terzioğlu, Mahallenin Muhtarları ve Çiçek Taksi gibi dizilerde rol aldı. 2004 yılında Cihan Ünal ve Hülya Avşar'ın başrolde oynadığı ''Kadın İsterse'' dizisinde ki Hülya Avşar'ın kızı rolü ile de tanınır. 2009-2010 dönemine damga vuran Ezel dizisinde Tuncel Kurtiz'in kızı rolünü oynadı.

Burçin Terzioğlu, Fırtına dizisinin setinde tanışıtığı Murat Yıldırım ile 20 Haziran 2008 tarihinde evlendi.

Burçin Terzioğlu, 2013 yılında yayınlanmaya başlayan başrolde Özgü Namal'ın oynadığı, Merhamet dizisinde Deniz karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2013-2014 Merhamet - Deniz

2013 Halam Geldi
2009-2010 Ezel - Azad
2009 Ey Aşk Nerdesin - Zeliş
2007 Çemberin Dışında - Laçin Sürmen
2006 Fırtına - Zeynep
2004 Melekler Adası - Ceren
2004 Kadın İsterse - Demet
2004 Aliye - Ümit
2003 Taştan Kalp - Özlem
2002 Kınalı Kar - Pınar Beyoğlu
2002 Anne Babamla Evlensene
2001-2002 Çiçek Taksi - Sinem
2001 Oyun
2001 Güz Gülleri - Nuray
2000 Üzgünüm Leyla
2000 Oyun Bitti
2000 Mırıl Mırıl Münevver
2000 Annem ve Ben
1999-2001 Yılan Hikayesi - Azad
1998 Sırılsıklam
1997 Yasemince
1997 Kır Çiçekleri
1996 Kızım ve Ben
1994 İkimizde Sevmiştik
1994 İki Küçük Yaramaz
1992 Mahallenin Muhtarları  - Simge
1992 Kavak Ailesi - Fındık Yeğen
1991 Menekşe Koyu - Ayşe
1990 Çiçekler Açmak İster
1989 Fazilet
1989 Doktorlar - Billur
1988 Izdırap Çocukları
1987 Yeniden Doğmak
1987 Menekşeler Mavidir
1987 Hayallerim, Aşkım ve Sen - Rukiye
1987 Evlat Acısı - Burçin
1987 Baba Yüreği - Aslı 
1986 İki Milyarlık Bilet - Gül
1986 Yıkılmışım Ben
1986 Perihan Abla
1986 Kumarbaz
1986 Hasretinle Yaşanmıyor - Burçin
1985 Çıplak Vatandaş - İbrahim'in Kızı
1985 Patron Duymasın
Previous
Next Post »