Burcu Kara Kimdir? Biyografisi

Burcu Kara
Burcu Kara, 1 Mart 1980 yılında Bursa'da doğdu. Ailesinin ilk çocuğu olmasıyla birlikte anne ve babasının öğretmenlik yapmasından dolayı ilkokula 4,5 yaşında başladı ve 9 yaşında ilkokulu bitirdi. 16 yaşında üniversite sıralarıyla tanışmış, 20 yaşında üniversiteyi bitirmişti.

2000 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Eskişehir´de okurken aynı zamanda yerel kanallarda da sunuculuk yaptı. Daha sonra Bursa'ya dönerek, kendi mesleği olan yatırım uzmanlığını yapmaya başladı, fakat umduğu heyecanı bu meslekte bulamadı ve diksiyon ve spikerlik kursları için İstanbul'a gidip gelmeye başladı.

Olay TV´de program sunduğu programdan sonra, Kanal D'de çalışma fırsatını yakalayan Burcu Kara, bir süre muhabir olarak çalıştıktan sonra 2002 yılında Haber Spikeri oldu. İstanbul'a yerleşerek, Radyo D ve Radyo Foreks'te de haber spikerliği yaptı. Şahika Tekand'ta oyunculuk dersleri aldı.

2004 yılında Özcan Deniz ve Naz Elmas'ın oynadığı Haziran Gecesi dizisinde Duygu karakteri ile oyunculuğa iyi bir başlangıç yapan Burcu Kara, 2005'te O Şimdi Mahkum filmi ile sinema tecrübesi de kazandı. 2007 yılında, Sadri Alışık Tiyatrosunda sahnelenen bir Atıf Yılmaz'ın  "Güllü'' eserinin tiyatro versiyonunda Kerem Alışık ile başrolleri paylaştı. 

2008 yılında Kadir İnanır, Hakan Ural ve Nihat Nikerel ile birlikte Kurtuluş savaşı ve Kuvay-i Milliye'yi konu alan, İpsiz Recep dizisinde rol aldı. Aynı yıl Maskeli Balo adlı dizide başrol oynadı.

2011 yılında oyuncu Buğra Gülsoy ile evlenen Burcu Kara, 2 Ağustos 2012 tarihinde boşandı.

Son olarak, 2013 yılında Romantik Komedi 2'de Zeynep rolünü oynadı.

Filmografisi

2013 Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda - Zeynep

2013 Tozlu Yollar - Feride
2011 Yıllar Sonra - Seda
2010 Maskeli Balo - Zeynep
2010 Romantik Komedi - Zeynep
2010 Kirli Beyaz - Zeynep
2008 İpsiz Recep - Ayşe
2007 Elveda Derken - Zeynep
2006 Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu - Prenses Maya
2005 O Şimdi Mahkum - Spiker
2004 Haziran Gecesi - Duygu Aydın
Previous
Next Post »