Damla Sönmez Kimdir? Biyografisi

Damla Sönmez
Damla Sönmez, 3 Mayıs 1987 yılında İstanbul'da doğdu. St. Joseph Lisesi'ni bitirdikten sonra Fransa'da Paris Sorbonne Üniversitesi'nde tiyatro eğitimi alan Damla Sönmez, Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne devam etmektedir. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda yarı zamanlı 2 yıl keman 1 yıl piyano dalında eğitim aldı.

2004 yılında Sibel Turnagöl ve Tardu Flordun'un oynadığı, Camdan Pabuçlar dizisinde Gülçin rolü ile oyunculuğa başlayan Damla Sönmez, birçok dizi ve sinema filmi projesinde yer aldı.

Damla Sönmez, 2009 yılında İnan Temelkuran'ın Bornova Bornova filminde ki Özlem rolü ile 46. Altın Portakal Film Festivali kapsamında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

2013 yılında ''Bir Aşk Hikayesi'' dizisinde Seçkin Özdemir ile başrolü paylaşan Damla Sönmez, 2014 yılında Kanal D'de yayınlanmaya başlayan ''Güllerin Savaşı'' adlı dizide Barış Kılıç ve Canan Ergüder ile başrolleri paylaşıyor.

Filmografisi

2014 Güllerin Savaşı - Gülru Çelik 2014 Deniz Seviyesi - Damla
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi
2013 Bir Aşk Hikayesi - Ceylan
2012 Uzun Hikaye - Ayla
2012 Şubat - Gelin
2012 Kurtuluş Son Durak - Tülay
2010 Türkan -Turhan
2010 Mahpeyker Kösem Sultan - Kösem Sultan
2010 Çakal - Deniz
2009 Bornova Bornova - Özlem
2009 Kampüste Çıplak Ayaklar - Ebru
2008 Gece Gündüz - Pınar
2008 Emret Komutanım - Karamel
2007 Fırtınalı Aşk - Melda Talay
2006 Sahte Prenses - Sedef
2006 Şarkılar Susmasın - Aycan
2005 Kapıları Açmak - Gülşen
2004 Omuz Omuza - Pelin
2004 Camdan Pabuçlar - Gülçin


Previous
Next Post »