Biyografi Ara

Demet Sabancı Kimdir? Biyografi

 

Demet Sabancı
Demet Sabancı, 1965 yılında doğdu. Hacı Sabancı'nın kızıdır. Richmond College B.A. İşletme Bölümü mezunudur. Sabancı Grubu’nda ilk olarak Teksa’da göreve başladı.

Bu kurumda çeşitli kademelerde çalıştıktan sonra, 1995 yılında, Sabancı Grubu'nun ilk sanayi atılımı olma özelliğini taşıyan BOSSA'ya geçmiştir.

2003-2008 yılları arasında hem BOSSA hem de YÜNSA Yönetim Kurulu Üyeliğini üstlenmiştir.

Demet Sabancı'nın girişimci olarak kariyeri ise, 1999'da eşi Cengiz Çetindoğan ile birlikte kurduğu perakende tekstil firması DEMSA ile başlamıştır. İlk olarak anne-çocuk markası Mothercare ile işbirliğine giden DEMSA, zaman içinde Salvatore Ferragamo, Elie Tahari, Longchamp, Gerard Darel, D&G, Gianfranco Ferre, Kurt Geiger, Guess, Laura Ashley, Fendi, Versace gibi pek çok marka ve modacıyı Türk tüketicisi ile buluşturmuş ve ardından kendi markası olan “Brandroom”u yaratmıştır. Ünlü İngiliz perakende zinciri Harvey Nichols'ı da Türkiye'ye getiren DEMSA, markanın farklı bir tarz yansıtan mağazaları ile büyük başarı sağlamıştır. DEMSA A.Ş. halen, Türkiye çapında 89 mağaza ve 845 çalışanla perakende tekstil sektörünün en büyük firmalarından biri olarak faaliyetine devam etmektedir.

Demet Sabancı, girişimcilik kariyerine, 2006 yılında kurduğu MEDİASA Yayıncılık A.Ş. ile devam etmiştir. Tematik kanallar üstüne uzmanlaşmayı hedefleyen MEDİASA, faaliyetine, moda kanalı Fashion TV'nin Türkiye yayın haklarını alarak başlamıştır. Şirket bundan kısa süre sonra, yılda dört kez yayınlanan; yayın sıklığı, içeriği ve okuyucu kitlesi ile moda dergileri arasında özel bir yere sahip olan Fashion TV Magazine'i hazırlayarak, yazılı basın alanında da varlığını göstermiştir. 2007 yılında ise, eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunma amacıyla ZTV kurulmuştur. ZTV, Türkiye'nin ilk eğitim ve gençlik kanalı olma niteliğini taşımaktadır. Kanal kısa sürede, YGS, LYS, SBS, KPSS gibi sınavlara ve Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) sınavlarına hazırlanan, derslerine takviye almak ya da “Açık İlköğretim” ve “Açık Lise” ders programını takip etmek isteyen, öğrencilerin, maddi boyutta sıkıntı yaşamadan yararlanabileceği önemli bir kaynak olmuştur. Kanalın usta eğitimciler desteği ile hazırlanan içeriği, 2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan ve Açık Öğretim Kurumları tarafından üretilen içeriğin TV ortamında hiçbir ücret alınmadan yayınlanmasını öngören iş birliği protokolü ile daha da güçlendi. 2011 yılında ise, gezi ve turizm üstüne uzmanlaşan, geleneksel televizyonculukla internetin sağladığı gelişmiş teknolojik olanakları birleştiren World Travel Channel hayata geçirilmiştir. WTC, Türkiye’nin ve dünyanın ilk ve en kapsamlı turizm ağıdır.

MEDİASA Yayıncılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Demet Sabancı Çetindoğan, DEMSA A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini de devam ettiriyor. Bunların yanında, 2006 yılında kurduğu, kök hücre araştırmaları yapan ONKİM'in Yönetim Kurulu Başkanlığını, 2008 yılında kurulan uluslararası deniz taşımacılığı şirketi Densa Deniz Taşımacılık'ın Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğini de üstlenmiştir.

ONKİM, ulusal ve uluslararası kuruluşlara Ar-Ge desteği verebilecek vasıfta, GMP (Good Manufacture Practice - İyi Üretim Pratiği) koşullarına sahip bir araştırma kuruluşudur. 2010 yılının Ocak ayında Arthro Kinetics firmasıyla anlaşma yaparak, otolog kıkırdak dokusu üretimine başlamıştır.

Demet Sabancı, ağabeyi Ömer Sabancı ile ortak kurmuş olduğu DENSA şirketinde ise, uluslararası deniz taşımacılığı yapmaktadır. Şirketin 1.5 milyon ton taşıma kapasiteli filosunda, toplam 20 yük gemisi bulunmaktadır.

Toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket eden Demet Sabancı Çetindoğan'a, katkılarından dolayı Mimar Sinan Üniversitesi, Başbakanlık Çocuk Esirgeme Kurumu, Unicef Türkiye Milli Komitesi, TOÇEV gibi pek çok kurum ve kuruluş tarafından teşekkür ve şükran plaketleri sunulmuştur.

Cengiz Çetindoğan ile evli olan Demet Sabancı Çetindoğan, üç çocuk annesidir.

Halihazırda TİKAD (Türkiye İş Kadınları Derneği) Yüksek İstişare Konseyi Başkanı ve YÇD (Yaratıcı Çocuklar Derneği) Yürütme Kurulu Başkanı'dır. WAAS ( The World Academy of Art and Science) üyeliği bulunan Demet Sabancı Çetindoğan, Türk resminin seçkin eserlerini barındıran bir müze kurmak için yola çıkmıştır. Müze binasının tasarımı için, uluslararası üne sahip mimar Zaha Hadid ile anlaşmaya varılmıştır.

Demet Sabancı, ülkesinin ve toplumunun kazanımını odakta tutarak yaptığı yenilikçi yatırımlara devam etmeyi hedeflemektedir.
Demet Sabancı Kimdir? Biyografi Demet Sabancı Kimdir? Biyografi Biyografistan Demet Sabancı Hayatı, Demet Sabancı Biyografi, Demet Sabancı Kaç Yaşında Demet Sabancı , 1965 yılında doğdu. Hacı Sabancı'nın kızıdır. Richmond College B.A. İşletme Bölümü mezunudur. Sabancı Grubu’nda ilk ol... 4.5 5

Hiç yorum yok: