Derya Arbaş Kimdir? Biyografisi

Derya Arbaş
Derya Arbaş, 17 Haziran 1968 yılında Amerika'da Zerrin Arbaş ile Kızılderili oyuncu Dehl Berti'nin kızı olarak doğdu. California Institute of the Arts'ta, resim ve heykel eğitimi aldı. 

Annesiyle birlikte 1985'te İstanbul'a gelen Derya Arbaş,  "Kuyucaklı Yusuf", "Beyaz Bisiklet", "Bitmeyen Sevda", "Alev Gibi", "Bir Günlük Aşk", "Dilan", "Gece, Melek ve Bizimcuklar" filmlerindebaşrol oynadı. Nihat Polat ile 1987 yılında evlenen Derya Arbaş, 3 yıl süren evliliğinin ardından, 4 Ekim 1992 tarihinde ABD'de yapılan Scarlett finallerinde "Türk Scarlett'i" olarak jürinin önüne çıktı.

Türkiye'de ilk kez geniş kitlelerce tanınması Playmen dergisinin ilk sayı kapak güzeli olmasıyla oldu. Daha sonra da Türk sinemasında oyunculuk yaparak kariyerine Kuyucaklı Yusuf filminde Muazzez karakteri ile başladı.

Derya Arbaş, 16 Ekim 2003 tarihinde dedesi Avni Arbaş vefat edince cenaze töreni için Amerika'dan Türkiye'ye geldi. Cenaze sonrası 20 Ekim'de Los Angeles'taki evine döndü. Türkiye'ye dönmeyi planlayan Arbaş, 15 gün içinde dedesinin evine yerleşecekti. Ancak 22 Ekim 2003 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi.


Derya Arbaş, 28 Ekim 2003 günü Los Angeles ın Chatsworth banliyösünde bulunan Oakwood Memorial Park mezarlığının şapelinde yapılan ve Türkiye'den de dostlarının ve annesi Zerrin Arbaş'ın katıldığı törenin ardından toprağa verilmiştir. 

Filmografisi

2001 Günah - Nurperi
2001 Cinlerle Periler
1996 Çılgın Badiler
1993 Gece, Melek Ve Bizim Çocuklar - Serap
1986 Dilan - Dilan
1986 Beyaz Bisiklet - Sedef
1986 Bir Günlük Aşk - Yasemin / Leyla
1986 Bitmeyen Sevda 
- Sevda
1986 Alev Gibi - Emine / Mine
1985 Kuyucaklı Yusuf - Muzzez
Previous
Next Post »