Dilek Pakalın Kimdir? Biyografisi

Dilek Pakalın
Dilek Pakalın, 29 Mayıs 1955 yılında İstanbul'da doğdu. Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Sinema Televizyon bölümü mezunudur.

1985 yılında Halil Ergün ve Perihan Savaş'ın oynadığı ''Kırlangıç Haftası'' filminde Hayriye filmi ile oyunculuk deneyimi kazanan Dilek Pakalın, 1985-1990 yılları arasında Yeşilçam'da birçok filmde rol aldı.  Bir süre ara verdikten sonra ''Mahallenin Muhtarları'' dizisi ile tekrar ekranlara dönen Dilek Pakalın, son olarak 2005 yılında ''Zeynep'' adlı dizide Hayriye karakterini canlandırdı.

İlk romanı olan ''Nişantaş'ın Arka Bahçesi'' ile 2005 yılında İnkılap Kitabevi roman ödülünü aldı.

Dilek Pakalın, 2007 yılında Senaryosu ve yönetmeliğini kendisinin yaptığı, ''Rastlantı'' isimli bir kısa film çekti.

Filmografisi

2005 Zeynep - Hayriye
2004 Melekler Adası - Ester
2004 24 Saat - Şükran Öğretmen

2000 Üzgünüm Leyla - Kader
1999 Ah Bir Zengin Olsam - Selma
1998-2002 Mahallenin Muhtarları - Dilek Öğretmen
1990 Abuk Sabuk Bir Film
1990 Bütün Kapılar Kapalıydı

1989 Atlı Karınca
1987 Yer Demir Gök Bakır

1987 Yarın Artık Bugündür
1987 Sevgiye Hasret - Nesli
1987 Aşkın Kanunu Yoktur
1987 Kuruluş : Osmancık - Selcan

1987 Ezilenler - Meryem
1986 İçimde Bir His Var - Yıldız
1986 Öksüzler - Ayşe
1986 Teyzem - Orhan'ın Eşi

1986 Çalıkuşu - Neriman
1986 Bizi Güldürenler - Rana

1986 Sevgiyi Öğrenen Adam - Firdevs
1986 Garip - Gelin
1986 Dağlı Güvercin - Sekreter

1986 Biraz Neşe Biraz Keder
1986 Aşkın Kanunu Yoktur - Leyla
1986 Aygır Fatma - Rana
1985 Kırlangıç Fırtınası - Öğretmen
Previous
Next Post »