Biyografi Ara

Doğuş Kimdir? Biyografi

 

Doğuş (Orhan Baltacı) Hayatı, Kimdir, Biyografi
Doğuş (Orhan Baltacı)
, 30 Haziran 1974 yılında Almanya'da doğdu. Aslen Rize, İkizderelidir. 4 yaşındayken ailesi Türkiye'ye taşındılar. Aile içinde yaşanan sorunlardan dolayı anne ve babası boşanma kararı alınca, önce yetiştirme yurduna verildi. Sonrasında bir süre babaannesinde kalan Doğuş, bir süre sonra ise anne ve babası sahip çıkmaması nedeniyle evden kaçarak küçük yaşta sokaklar da yaşamaya başladı. 

Hayatın acı gerçekleriyle çok küçük yaşta tanışan Doğuş, birçok sıkıntı çekmesine ve kötü arkadaş çevresine rağmen sigara, alkol ve uyuşturucu gibi alışkanlardan hiçbirine bulaşmadı. Halen de bu tip alışkanlıkları bulunmamakta olup, alkollü bar programlarında da yer almamaktadır.

Sokaklarda yaşadığı yıllarda müzikle ilgilenmeye başlayan Doğuş, ilk söz ve müziklerini bu dönemde yapmaya başladı. Yaptığı müzikleri önce arkadaşlarıyla paylaştı beğeni görünce asıl hayali olan bir müzik yıldızı olabilmek için birçok müzik yapımcısının kapısını çaldı ancak hep olumsuz yanıtlar aldı. Yılmadan arayışlarına devam eden Doğuş, daha sonra kendisinden babam diye bahsedeceği İskender Ulus tarafından kabul görerek 1997 yılında kendi söz ve müziklerinden oluşan Doğuş adını verdikleri ilk albümünü Ulus Müzik etiketi ile piyasaya çıkardı.

Albüm piyasaya çıktıktan sonra kısa sürede milyonlara yaklaşan bir satış adetlerine ulaştı. Gamsız, Ben Sensiz Ne Yaparım, Kendini Kendinde Bul ve Uyan gibi şarkıları müzik listelerinde ilk sıralara yerleşmeyi başardı. Sonrasında albümde ki tutulan şarkıları için kliplerde çekildi.

İlk albümü beğeni kazanmasından sonra 2. albümü Doğuş ve Şarkıları adı ile piyasaya çıktı. Bu albümde yer alana Milyonda Bir ve Yalancı adlı şarkıları çok tutuldu.

2000 yılı Haziran ayında Almanya'da 3. albüm çalışmalarını yapan Doğuş, bu albümünü Hadi Hızlandır adı ile çıkardı. Albümde yer alan; Bebişim, Günah Pazarı, Ayrılmalıyız ve Gülüm gibi şarkılar listelerde ilk sıralara yerleşti.

2001 yılında Sevdim adlı albümünü, 2002 yılında ise Denge adlı albümlerini çıkardı. Bu albümlerde de Sevdim, Can Dayanmaz, 40 Yılda Bir, Yemin Ettim, Virane ve İşte Buna Aşk Derler adlı şarkıları çok tutulan Doğuş, 2004 yılında 6. His adı ile 6. albümünü çıkardı. Doğuş’un "Hayatımın Eseri" olarak nitelendirdiği albüm tanıtım çalışmaları aynı zamanda, gönüllü olarak "Sigarayla Savaşanlar Derneği" organizasyonları ile paralel yürüyecek.

Yıllardır sadece bu sebeple bar programlarını kabul etmediğini belirten ve "Duman Avcıları" ile uzun süredir omuz omuza yürüyen sanatçıyı ve yapımcısı İskender Ulus'u dernek, 31 Mayıs Sigarayı Bırakma Günü'nde bu konu ile ilgili hassasiyetleri ve destekleri için plaketle ödüllendirmişti. Doğuş ayrıca ücretsiz olarak Vakıfın Tanıtım filmlerinde oynayacağını açıkladı.

2003 yılında Bir Doğuş adında bir kitap yayınlandı.

2005 yılında ilk 6 albümünü çıkardığı Ulus Müzik'ten ayrılarak Promise Production şirketi ile anlaşarak Grek ezgilerini de içerek Tam Doğuş adlı albümünü çıkardı. 2006 yılında ise Promise Production'dan ayrılarak Ağdaş Müzik etiketi ile Herbişeyim adlı albümünü çıkaran Doğuş, aynı yıl Dokuz Sekiz Müzik ile anlaşarak Bozuk adlı albümünü çıkardı.

Doğ Müzik adı ile kendi müzik yapım şirketini kuran Doğuş, ilk prodüktörlüğünü de Elif Karlı için yaptı.

2007 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan Sana Mecburum adlı dizide Sertan rolünü canlandırdı. Dizide; Seda Bakan, Berke Üzrek, Mehtap Bayri ve Nihat Nikerel ile birlikte rol aldı.


2010 yılında çıkardığı Kırık Hançer adlı albümünde Niran Ünsal ve Cankan ile birlikte düet yapan Doğuş, albümde yer alan Gitme adlı şarkı için İshak Paşa sarayında klip çekildi.

2012 yılında Acun Ilıcalı ve Burcu Esmersoy'un birlikte sunduğu, Survivor Ünlüler ve Gönüllüler yarışmasında Ünlüler takımında yer aldı. 2013 yılında Show TV'de yayınlanan Benzemez Kimse Sana adlı yarışma programına yarışmacı olarak katıldı.

2017 yılında Acun Ilıcalı'nın TV8 kanalında yayınlanan Box'un Yıldızları adlı televizyon programına katıldı.

2018 yılında Banu Kaptanoğulları'nın yazıp, yönettiği Getto adlı sinema filminin yapımcılığını üstlenen Doğuş, filmde de Orhan karakterini canlandırdı.

2019 yılında gösterime giren O İş Bende adlı sinema filminde sosyal medya fenomeni Nilay Toprak ile başrolleri paylaştı.

Doğuş (Orhan Baltacı) Evlilikleri

İlk evliliğini, 26 Temmuz 2006 tarihinde menajeri Serdar Uygun’un kızı Şeyma Uygun ile yapan Doğuş, 8 Ekim 2009 tarihinde boşandı.

2014 yılı Ekim ayında Azeri Sunucu Hoşkedem Hidayetkızı (Xosqedem Baxseliyeva) ile Bakü'de Kempinski Otel'de düzenlenen bir törenle evlendi. 7 Mayıs 2016 tarihinde Arda ve Arın adını verdikleri ikiz çocukları dünyaya geldi.

Albümleri

1997 Doğuş
1998 Doğuş ve Şarkıları
2000 Hadi Hızlandır
2001 Sevdim
2002 Denge
2004 6.His
2005 Tam Doğuş
2006 Herbişeyim
2006 Bozuk
2008 Ten
2008 Onbirde Bir
2010 Kırık Hançer
2011 Beşibiyerde
2012 Burası Türkiye 007
2012 Naptın Gari Lo
2014 Sevgilerimle
2015 Aklında Bulunsun

Filmografisi

2019 O İş Bende
2018 Getto - Orhan
2015 Aşkopat - Emre
2012 Görev - Ferhat
2010 Yavuz Sultan Selim - Yeniçeri Hasan
2007 Sana Mecburum - Sertan
Doğuş Kimdir? Biyografi Doğuş Kimdir? Biyografi Biyografistan Doğuş Hayatı, Doğuş Biyografi, Doğuş Nereli ve Kaç Yaşında, Doğuş Hakkında Bilgi Doğuş (Orhan Baltacı) , 30 Haziran 1974 yılında Almanya'da doğdu. Aslen Rize, İkizderelidir. 4 yaşındayken ailesi Türkiye'ye taşındı... 4.5 5

Hiç yorum yok: