Ece Uslu Kimdir? Biyografisi

Ece Uslu
Ece Uslu, 9 Eylül 1974 tarihinde İzmir'de doğdu. İzmir Devlet Tiyatrosu'nda bale ve müzik sınavlarını denedi. Lise yıllarında 2 yıl, Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları'na devam etti. 

1988 yılında annesi ile birlikte İstanbul'a yerleşen Ece Uslu, Türk Koleji, Eseniş ve Evrim kolejlerinde okudu Aynı dönemde, Ferhan Şensoy Nöbetçi Tiyatrosu'nda 1 yıl oyuncu olarak çalıştı. Yine aynı dönemlerde Başak Gürsoy mankenlik ajansına bağlı olarak 5 yıl boyunca fotomodellik ve reklam oyunculuğu yaptı.

1989 yılında Mehmet Aslantuğ ve Erol Taş'ın oynadığı İz Peşinde adlı dizide Neriman rolü ile oyunculuğa başlayan Ece Uslu, 1993'te Tarık Tarcan ve Necla Nazır ile birlikte Kıvılcım filminde rol aldı.

1996-1999 yılları arasında yayınlanan Sanem Çelik'in oynadığı Kara Melek  dizisinde Şule olarak da bilinen Ece Uslu, 2002'de Yavuz Bingöl ile Zerda filminde başrolü paylaştı.

Ece Uslu, 2004 yılında rol aldığı Büyü filminde ki bir sahneyle uzun süre konuşuldu.

2007'de Çağan Irmak'ın Ulak filminde rol alan Ece Uslu, 2012'de Bulutların Ötesi dizinde bir kez daha Yavuz Bingöl ile birlikte rol aldı.

2013 yılında yayınlanmaya başlayan Karagül adlı dizide, Yavuz Bingöl, Hilal Altınbilek ve Mesut Akusta ile birlikte rol alan Ece Uslu, dizide Ebru Sezgin Şanverdi karakterini canlandırıyor.

Filmografisi

2013 Karagül - Ebru
2012 Bulutların Ötesi - Elif Karaca
2011 Erik Zamanı - Anne
2010 Kızım Nerede - Suna Demiray
2008 Son Ders: Aşk ve Üniversite - Soley
2008 Ayıp Ettik
2007 Elveda Derken - Lale
2006 Sırça Köşk - Cahide Kutlu
2005 Üç Kadın
2005 Ölümüne Sevdalar - Nina
2004 Büyü - Aydan
2004 Aşkımızda Ölüm Var -Avukat Pervin
2002 Zerda - Zerda
2002 Bana Abi De - Zeynep
2001 Benimle Evlenir Misin
2000 Üç Kadın 2 - Gülşen
2000 Üç Kadın 1 - Gülşen
2000 Güle Güle
1999 Rüzgar Gülü
1997 Fırat
1996 Kara Melek - Şule Saylan
1995 Anılardaki Sevgili
1995 Sahte Dünyalar - Evrim Şenoğlu
1995 Gökkuşağı - Tülin
1995 Mirasyediler
1995 Yahya Kaptan
1994 Yalancı
1993 Sevgili Ortak - Selma
1993 Rumuz Sev Beni
1993 Kıvılcım - Duygu
1993 Son Söz Sevginin - Neriman
1992 Sarı Tebessüm
1991 Ah Gardaşım
1991 Ana - Spiker
1989 İz Peşinde - Neriman
Previous
Next Post »