Ege Aydan Kimdir? Biyografisi

Ege Aydan
Ege Aydan, 28 Ekim 1958 Ankara Narlıtepe'de, opera sanatçısı ve oyuncu Sevda Aydan'ın oğlu olarak doğdu. Annesine çok bağlı yetişmiştir. İlk ve orta okulu Ankara'da liseyi İstanbul'da okudu. Daha sora sanat eğitimine Bale ile başladı ve hocalarının "boyun çok uzun" demeleri ile baleden vazgeçti Ankara Devlet Konservatuarı tiyatro yüksek bölümünden mezun oldu.

Ege Aydan, Ankara Devlet Tiyatrosu'da görev almaya başladı.Tiyatro hayatı boyunca Devlet Tiyatroları bünyesinde bölgede ve merkezlerde çeşitli oyunlar sahneledi ve oynadı. Halen Devlet Tiyatroları yönetmen kadrosunda görev yapmaktadır. 1974 yılından bu yana tiyatronun yanı sıra çeşitli sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları da yapmaktadır.

Ayrıca çocukluğundan bu yana resim sanatı ilde ilgilenen Ege Aydan, ilk sergisini 1982 yılında Ankara'da açtı. 1980'li yıllarda yaptığı resimlerle Avrupa'nın ilk on ressamı arasına girdi. 1982 yılından beri yaptığı resimleri sergileyen sanatçı 25. sergisini 14 Mart 2008 tarihinde İstanbul'da Artisan Sanat Galerisi'de, 26. sergisini de 20 Ocak 2009 tarihinde Bilkent Sanat Center da (Ankara) sergilemiştir. Resimlerinde ağırlıklı olarak aşk, özlem, yalnızlık gibi konular işlemektedir.


Ege Aydan, 2010-2012 döneminde Erdal Beşikçioğlu'nun başrolde oynadığı Behzat Ç. dizisinde Şevket rolünü oynadı. Son olarak 2013 yılında Mehmet Aslantuğ, Şemsi İnkaya ve İdil Fırat gibi oyuncuların rol aldığı Adnan Menderes'i konu alan Ben Onu Çok Sevdim dizisinde Nihat Erim rolünü canlandırmaktadır.

Filmografisi

2013 Ben Onu Çok Sevdim - Nihat Erim

2013 Aşk Ağlatır

2011 Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm - Şevket
2010 Nakş-i Dil Sultan - 3. Mustafa
2010-2012 Behzat Ç. - Şevket
2009-2010  Ömre Bedel - Agah
2008 Son Ders: Aşk ve Üniversite - Caner Soydan 
2008 Binbir Gece - Engin
2007-2008  Kavak Yelleri - Murat Akça
2007 Yaprak Dökümü - Cem
2007 Kısmetim Otel - Yalçın

2007 Zincirbozan - Cüneyt
2006 Eve Giden Yol 1914 - Demirci Butros
2006 Hacı - Avukat
2005 Seni Çok Özledim
2005 Misi - Belediye Başkanı
2004 Sil Baştan
2003 Evli ve Çocuklu 

2003 Asmalı Konak Hayat 
2002 Asmalı Konak 2001 Şelale 
2000 Borsa
2000 Sam Yeli
2000 Yalan Dünya
2000 Mağlupların Zaferi 

1998-1999 Kara Melek - Mithat
1997 Baba Evi 
1997 Ağır Roman
1996 İstanbul Kanatlarımın Altında 
1996 Solgun Bir Sarı Gül
1996 Kurtuluş
1995 Gizli Aşk 

1994 Yengeç Sepeti
1990 Küçük Dünya 
1989 Beybaba
1989 Kaynanalar - Timuçin Hakmen
1974 Yarın Artık Bugündür - Uğur
Previous
Next Post »