Emre Karayel Kimdir? Biyografisi

Emre Karayel
Emre Karayel, 18 Ekim 1972 Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu.  Ankara Atütürk Anadolu Lisesi’ni bitirmesinin ardından Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde İktisat Bölümü’nü kazanan Emre Karayel, bu bölümü tamamlamamayı seçerek üniversite değiştirdi ve de Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’ne geçiş yaptı.

Emre Karayel, üniversiteyi 1999 yılında bitirmesinin ardından TRT’de çalışmaya başladı. Burada sunuculuk yaptı ve çocuk programları hazırladı.


İlk olarak 2000 yılında, Samet Polat tarafından yönetilen Bizim Evin Halleri adlı dizi ile oyunculuk hayatına adım atan Emre Karayel, Bizim Evin Halleri’nin ardından 2002 yılında Kuzenlerim ve 2003 yılında kendisini şöhrete taşıyan yapım olan Bir İstanbul Masalı’nda rol aldı. Emre Karayel’in rol aldığı pek çok dizinin içerisinde en göze batanları Gümüş, Kurtlar Vadisi Pusu ve Canım Ailem oldu.

TV dizilerinin yanı sıra sinemaya da adım atan Emre Karayel, ilk beyazperde denemesini 2006 yılında vizyona giren ve yönetmenliğini Onur Ünlü'nün üstlendiği Polis ile yaptı. Polis’i 2007 yılında Zincirbozan, 2008 yılında Usta ve 2009 yılının en çok ses getiren yerli yapımlarından birisi olan Başka Dilde Aşk takip etti.

Sinema ve T.V. dizileri ile tanınmış olsa da tiyatrodan da asla kopmayan Emre Karayel, Testosteron, Othello, Ghetto ve Azizname gibi pek çok başarılı tiyatro oyununda yer aldı. Testosteron’daki rolü ile 13. Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Müzikal Ya Da Komedi Erkek Oyuncusu ödülüne layık görüldü.

Emre Karayel, 2009-2013 döneminde Demet Evgar ile birlikte 1 Kadın 1 Erkek adlı dizide oynadı. Un Gars Une Fille adlı Kanada dizisinden uyarlanan 1 Kadın 1 Erkek, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden En İyi TV Komedi Dizisi Ödülü’nü kazanma başarısını gösterdi.


1 Kadın 1 Erkek dizisi 8 Aralık 2013 tarihinde 5. Sezondan sonra final yaptı. Diziye ek olarak 2014 1 Kadın 1 Erkek 1 Düğün filmi çekilecek...

Filmografisi

2014 1 Kadın 1 Erkek 1 Düğün - Ozan Karaman
2013 Erkek Tarafı - Testostesron - Kamber
2009-2013 1 Erkek 1 Kadın - Ozan Karaman
2009 Başka Dilde Aşk- Aras

2009 Aşkın İkinci Yarısı
2008 Usta - Niyazi

2008 Paramparça Aşklar - Orhan
2008 Canım Ailem - Ferdi
2007 Tutsak
2007 Zincirbozan - Perle

2007 Kurtlar Vadisi Pusu - Zafer Sasonlu
2007 Mahşer
2006 Polis - Bekir

2005 Acemi Cadı - Ayşegül
2005 Körfez Ateşi
2005 Kırık Kalpler Durağı
2005 Gümüş - Engin
2004 Sayın Bakanım
2004 Ablam Böyle İstedi - Murat
2003 Fişgittin Bey
2003 Bir İstanbul Masalı - Zekeriya
2003 Kuzenlerim - Metin
2000 Bizim Evin Halleri
Previous
Next Post »