Engin Akyürek Kimdir? Biyografisi

Engin Akyürek
Engin Akyürek, 12 Ekim 1981 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olan Engin Akyürek, Türkiye'nin Yıldızları adlı yarışma programında 1. olması ile tanındı.

İlk olarak 2004 yılında ''Yabancı Damat'' dizisinde Kadir Sadıkoğlu karakteri ile oyunculuğa başlayan Engin Akyürek, 2006 yılında ise Kader adlı sinema filminde Cevat karakteri ile ÇASOD ve 39. Siyad Ödülleri kapsamında ''Umut Veren Sanatçı'' ödülüne layık görüldü.

2007-2008 yılları arasında Bülent İnal'ın başrolde oynadığı, ''Karayılan'' dizisinde Nizipli rolünü ve 2009'da da ''Bir Bulut Olsam'' dizisinde Mustafa Bulut karakterini canlandırdı.

2010-2012 döneminde Beren Saat ile birlikte ''Fatmagül'ün Suçu Ne?'' adlı dizide rol aldı. Dizideki rolü birçok organizasyondan ödüller aldı.

Filmografisi

2010-2012 Fatmagül'ün Suçu Ne? - Kerim Ilgaz
2009 Bir Bulut Olsam - Mustafa Bulut
2007-2008 Karayılan Nizipli
2004-2007 Yabancı Damat - Kadir Sadıkoğlu
2006 Kader - Cevat
Previous
Next Post »