Engin Günaydın Kimdir? Biyografisi

Engin Günaydın
Engin Günaydın, 29 Ocak 1969 yılında Tokat'ın Erbaa ilçesinde doğdu. İlkokulu Turhal'da, ortaokulu ise Erbaa'da okuyan Engin Günaydın, Lisede, her sene yapılan okullar arası tiyatro yarışmasında aldığı ödül sonrası, jüri üyelerinin Engin Günaydın'a konservatuara gitmesi yönündeki ısrarlarıyla oyunculuk hayatına ilk girişi yaptı. 

Ailesi onu meslek sahibi olsun diye ablasının yanına, yani İzmit'e yollamıştır. Fakat o İzmit'te tiyatroya girdi. Oradan Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarından, yatay geçişle Mimar Sinan Konservatuarına girdi.

1996 yılında profesyonel olarak tiyatroya başlayan Engin Günaydın, ilk tiyatro deneyimini, Otogargara oyunu ile yaptı. Daha sonra "Bir Demet Tiyatro"'dan aldığı teklifle buraya geçti.


2001'de Mehmet Ali Erbil ve Emel Sayın'ın başrollerinde oynadığı, Aşkım Aşkım dizisinde Tarık Usta rolünü oynadı. Yine aynı dönemde Zeki Demirkubuz'un Yazgı filminde ki Necati rolü ile, Ankara Film Festivali kapsamında ''En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu'' Ödülü'nü aldı.

Engin Günaydın, kendini asıl Okan Bayülgen'in sunduğu Zaga'da gösterdi. Burada kısa skeçlere çıkan Günaydın, Yazı Tura adlı filmde de bir rol kaptı. Bu filmde Sencer karakterini canlandırdı. Ayrıca 2003 yılında "Hadi Uç Bakalım" ve "Alacakaranlık" dizilerinde oynadı.

Engin Günaydın, 2005-2009 yılları arasında Gülse Birsel'in senaryosunu yazdığı, Avrupa Yakası'na Burhan Altıntop karakteri ile büyük ilgi gördü.

Muhteşem Yüzyıl dizisinde de konuk oyuncu olarak Gül Ağa karakterini canlandırdı.

2013 yılında yayınlanmaya başlayan Galip Derviş adlı dizide Algı Eke, Ersin Korkut ve Orhan Güner ile birlikte rol alan Engin Günaydın, dizinin ana karakteri olan Galip karakterini oynamaktadır.

Filmografisi

2013 Galip Derviş - Galip
2011 Yeraltı - Muharrem
2011 Muhteşem Yüzyıl - Gül Ağa
2011 Üsküdar'a Giderken - Muhtar
2005-2009 Avrupa Yakası - Burhan Altıntop

2009 Vavien - Celal
2005 Takva - Erol
2004 Gora - Dergi Editörü
2004 Yazı Tura - Sencer

2004 Size Baba Diyebilir Miyim? - Mahir
2003 Hadi Uç Bakalım - Senayi
2003 Alacakaranlık
2002 Zor Baba - Bilal

2001 Yazgı - Necati
2001 Aşkım Aşkım - Tarık Usta
2000 Güneş Yanıkları - Sacit
1997 Bir Demet Tiyatro - Zabıta İrfan
Previous
Next Post »