Engin Hepileri Kimdir? Biyografisi

Engin Hepileri
Engin Hepileri, 3 Mart 1978 yılında İstanbul'da doğdu. Kent Oyuncuları kadrosunda yer alan oyuncu, çeşitli oyunlarda rol aldı. Ayrıca 2008 yılında Israel Horowitz'in Kuyruk oyununu yönetti.

Tiyatro çalışmalarına Cağaloğlu Anadolu Lisesi'ndeki orta öğrenimi sırasında başlayan Engin Hepileri, 1996'da İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. 2002'de aynı üniversitede oyunculuk alanında yüksek lisans eğitimine başladı ve 2005 yılındaki mezuniyetine kadar araştırma görevlisi olarak çalıştı.


Engin Hepileri, lise yıllarında Devlet Tiyatroları'nın 4 oyununda yer aldı. 1998'de ise Anlat Şehrazat müzikalinde ve Tiyatro Fora'da Ölümsüzler oyununda rol aldı. O yıl Kent Oyuncuları kadrosuna katılan oyuncu bu toplulukta pek çok oyunda rol almanın yanı sıra televizyon dizilerinde ve sinema filmlerinde de yer aldı.

Engin Hepileri, 2008 yılında tiyatro yönetmenliğine başlayan oyuncu ayrıca Akademi Kenter'de öğretim görevlisi olarak çalışmakta ve aynı zamanda TRT Okul Kanalında hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan kültür-sanat programında sunuculuk görevine devam etmektedir.


Engin Hepileri, 2013 yılında başlayan başrolde Beren Saat'in rol aldığ İntikam dizisinde Hakan Eren rolünü oynamakatadır.


Engin Hepileri Ödülleri 

2004 - 8. Afife Jale Tiyatro Ödülleri Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü

2010 - 15. Sadri Alışık Oyuncu Ödülleri Tiyatro Komedi Dalında Yardımcı Rolde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü
2011 - 18.Adana Altın Koza Ödülleri Jüri Oyunculuk Özel Toplu Performans Ödülü

Filmografisi

2013 İntikam - Hakan Eren
2012 Koyu Kırmızı - Ufuk
2011 Ferahfeza
2011 Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi
2010 Küstüm Çiçeği - Semih
2010 Gönülçelen - Burhan
2010 Av Mevsimi
2009 Bu Kalp Seni Unutur Mu? - Engin .Doğan
2009 Aile Saadeti - Mahir
2009 Yaprak Dökümü
2008 İdam
2008 Gece Gündüz
2007 Şöhtretin Bedeli
2007 Çemberin Dışında - Kıvanç Özyurt
2007 Yasak Elma - Teoman
2007 Son Ders : Aşk ve Üniversite - Hakan / Saffet
2007 Başımın Belası - Onut Öztürk
2006 Kızlar Yurdu - Çavuş Seyfi Sarsılmaz
2006 Gelin
2005-2007 Emret Komutanım
2005 Beyza'nın Kadınlar
2003 Kampüsistan
2003 Hürrem Sultan
2002 Gülüm
2002 Canım Kocacığım
2002 Beşik Kertmesi
2000 Yedi Numara - Konuk Oyuncu
2000 Yılan Hikayesi - Polis
1998 İki Arkadaş - Rıza
Previous
Next Post »