Erdal Tosun Kimdir? Biyografisi

Erdal Tosun
Erdal Tosun, 9 Nisan 1963 yılında İstanbul'da doğdu. Erdal Tosun, Yeşilçam aktörlerinden Necdet Tosun'un oğludur. Kardeşi Gürdal Tosun da kendisi ve babası gibi bir oyuncuydu. 1980 yılında Beyoğlu Fındıklı Lisesi'nden mezun oldu. 1981 yılında Mine adlı filmle sinemaya başladı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olduktan sonra Özel Tiyatroyu kurdu.

Daha sonra Antalya Devlet Tiyatrosu'nda göreve başladı. Son olarak Murathan Mungan'ın Mezopotamya Üçlemesi adlı oyununda oynadı ve Devlet Tiyatroları'ndaki görevinden ayrılıp BKM Oyuncuları arasına katıldı. Bunların yanında çeşitli filmlerde ve dizilerde rol aldı. Bunlardan biri olan Yarım Elma'da canlandırdığı "Medeni Karpuz" karakteriyle söylediğikıroyum ama para bende repliğiyle tanınır.


Filmografisi

Sinema

Çalgı Çengi, 2011
Çakallarla Dans, 2011
Vay Arkadaş, 2010
Pak Panter, 2010
Rina ,2009
Türkler Çıldırmış Olmalı, 2009
Neşeli Hayat, 2009
Sonsuz, 2008
Avanak Kuzenler, 2008
Süper Ajan K9, 2008
Maskeli Beşler: Kıbrıs, 2008
Kutsal Damacana, 2007
Eve Dönüş, 2006
İlk Aşk, 2006
Maskeli Beşler: Irak, 2006
Babam ve Oğlum, 2005
Organize İşler, 2005
Gönül Yarası, 2004
G.O.R.A., 2003
Vizontele Tuuba, 2003
Ömerçip, 2003
Vizontele, 2000
Güneş Yanıkları, 2000
Sokaktaki Adam, 1995
Alışırım, 1987
Temas, 1987
Alnımdaki Bıçak Yarası, 1987
Seyyar Kamil, 1987
Kadının Adı Yok (film), 1987
Karanfilli Naciye, 1984
Mine, 1981

Dizi

Her şey Yolund Merkez 2013
İbreti Ailem, 2012
Üsküdar'a Giderken, 2011
Fesupanallah, 2007
Gönül Salıncağı, 2007
Felek Ne Demek?, 2006
Bir Demet Tiyatro, 2006
Naciye'yi Kim Sevmez, 2005
En İyi Arkadaşım, 2004
Ölümsüz Aşk, 2003
Esir Şehrin İnsanları, 2003
Havada Bulut, 2002
Azad, 2002
Yarım Elma, 2002
5 Maymun Çetesi, 1999
Bir Demet Tiyatro, 1993


Tiyatro

Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü : Yılmaz Erdogan - BKM - 2000
Geyikler Lanetler : Murathan Mungan - Antalya Devlet Tiyatrosu - 1993
Lozan (oyun) : Memet Baydur - Antalya Devlet Tiyatrosu - 1992
Tanrı (oyun) : Woody Allen : Özel Tiyatro - 1988
Lokomopüf : Wolker Ludvig\Rainer Hachfeld - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1985
Previous
Next Post »