Erden Alkan Kimdir? Biyografisi

Erden Alkan
Erden Alkan, 12 Şubat 1941 yılında Giresun'da doğdu. Lise eğitimini Vefa Lisesi'nde tamamladıktan sonra Viyana'daki Max Reinhardt Tiyatro Okulu'na giden Alkan kariyerine 1970 yılında Ölüm Emri adlı yapım ile başlamıştır.

Erden Alkan, 17 Şubat 2012'de gösterime giren ve yönetmenliğini Faruk Aksoy'un oturduğu İstanbul'un Fethi'ni konu alan Fetih 1453 filminde Çandarlı Halil Paşa karakterini canlandırdı.





Filmografisi

1970 Ölüm Emri Selim
1971 Zehir Hafiye
1971 Yaban 
Ali 
1971 Üçünüze Bir Mezar Kanyakçı
1971 Şahinler Diyarı Aşık
1971 Ölmeden Tövbe Et
1971 Her Kurşuna Bir Ölü
1971 Hem Döğüş Hem Seviş 
Fotoğrafçı Erol
1971 Geldi Sevdi Vurdu
1971 Battal Gazi Destanı 
Kilyos Alyon
1971 Asker Ahmet
1972 Kaderin Pençesi
1972 Babanın Arkadaşı 
Fedai
1972 Ya Sev Ya Öldür
1972 Üç Silahşörlerin İntikamı
1972 Üç Silahşörler 
Atos
1972 Ustura Behçet Dayı Süleyman
1972 Tophaneli Murat
1972 Örümcek
1972 Ölüm Dönemeci Kenan
1972 Karmen
1972 Karamanın Koyunu
1972 Kanlı Öç Kemal
1972 Kalleşler Ali
1972 Acı Yudum
1972 Acı Sevda Ekrem
1973 Gönülden Yaralılar Kenan
1973 Felek
1973 Düşman Albay Hans
1986 Silah Arkadaşları
1987 Şeytanın Oğulları
1987 İnsan Avcıları Tuğrul

2004 Mavi Rüya Avukat Volkan
2007 İstiklal: Akbaş Baskını
2007 Kara İnci 
Andorin
2007 Pusat Harun Kuyucu
2008 Zülfikar İlyas Baba
2008 Gece Gündüz
2008 Yalan Dünya 
Hikmet
2008 Gazi Nusret Demirkan
2008 Kollama Cengiz
2009 Evet, ich will! Ayhan
2010 Şenlikname: Bir İstanbul Masalı Teşrifatçıbaşı
2010 Görünmeyen
2012 Fetih 1453 
Çandarlı Halil Paşa

Previous
Next Post »