Erkan Can Kimdir? Biyografisi

Erkan Can
Erkan Can, 1 Kasım 1958 yılında Bursa'da doğdu. 1975 yılında Bursa Devlet Tiyatrosu, Ahmed Vefik Paşa sahnesine giderek tiyatro hayatına başladı. 1985 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü'ne girdi ve 1990 yılında oradan mezun oldu. 1991-1992 yılları arasında Bakırköy Belediye Tiyatrosu'na girdi.

1992-2002 yılları arasında sevilen televizyon dizisi Mahallenin Muhtarları'nda Temel karakteri ile tanındı. 1993 yılında "Yalancı" adlı TRT'nin televizyon dizisinde rol aldı. 1998 yılında Gemide adlı filmde başrol oynadı ve büyük bir hayran kitlesi oluştu. Aynı yıl 35.Antalya Film Şenliği'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü aldı. Aynı film ile 1999 yılında Ankara Film Festivali'nde ve Orhan Arıburnu Ödülleri'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerini aldı.

Erkan Can, 1998 yılında Gemide adlı filmde başrol oynadı ve büyük bir hayran kitlesi oluşturdu. 1998 yılında 35. Antalya Film Şenliğinde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı. Aynı filmle 1999 yılında Ankara Film Festivali'nde ve Orhan Arıburnu Ödülleri kapsamında "En İyi Erkek Oyuncu" ödüllerini aldı.

2000 yılında "Dar Alanda Kısa Paslaşmalar" ve yönetmenliğini Ömer Faruk Sorak ile Yılmaz Erdoğan'nın yaptığı "Vizontele" adlı sinema filmlerinde rol aldı. Ardından 2003 yılında "Yazı Tura" adlı filmde Firuz karakteriyle karşımıza çıktı. Ertesi yıl bu filmdeki oyunculuğu ile Siyad Türk Sineması Ödülleri'nde "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.

2012 yılında Son adlı dizide Ali karakterini canlandıran Erkan Can, son olarak 2014 yılında yayınlanmaya başlayacak olan başrollerinde Tuba Büyüküstün ve Engin Akyürek'in oynayacağı Kara Para Aşk adlı dizide iş adamı ve uyuşturucu baronu Tayyar Dündar karakterini canlandıracak.

Filmografisi

2014 Kara Para Aşk - Tayyar
2014 Patron Mutlu Son İstiyor - Arif
2014 Eyvah Eyvah 3
2013 Lal
2013 Aşk - Rıza
2012 Son - Ali
2012 F Tipi Film
2011 Üsküdar'a Giderken

2011 Yangın Var
2011 Toprağın Çocukları
2010 Çoğunluk
2012 Çakal
2010 Kalede Yalnızlık
2010 Fasulye
2009 7 Kocalı Hürmüz- Hızır Reis
2009 Kapalıçarşı
2009 Siyah Beyaz
2008 Kara Köpekler Havlarken
2008 Düğün Şarkıcısı -Kudret
2007 Bıçak Sırtı -Numan
2007 Takva - Muharrem
2006 Yaşamın Kıyısında
2006 Kader - İrfan
2006 Fırtına - Oflu Hoca
2005 Pamuk Prenses 2
2005 Kapıları Açmak- Suphi Yılmaz
2005 O Şimdi Mahkum - Kazım
2005 Anlat İstanbul - Darbukacı
2004 Yazı Tura - Firuz
2002 Azad
2001 Vizontele - Mela Hüseyin
2000 Dar Alanda Kısa Paslaşmalar - Suat
1998 Gemide - Kaptan
1998 Bana Old and Wise'ı Çal
1995 Sokaktaki Adam
1993 Yalancı - Hulusi
1992-2002 Mahallenin Muhtarları - Temel
1989 Gençler
1986 Davacı - Seyyar Satıcı
Previous
Next Post »