Biyografi Ara

Erkan Ocaklı Kimdir? Biyografi

 

Erkan Ocaklı Kimdir Biyografi
Erkan Ocaklı, 16 Mayıs 1949 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesinde doğdu. Aslen Artvin, Arhavili'dir. Çocukluk yılları ve ilköğretimi Maçka'da tamamladı. Sonrasında Trabzon Lisesi'nde yatılı olarak okuyan Erkan Ocaklı, üniversite için İstanbul'a gelerek İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Zoobotanik Bölümü'nde okudu.

Müzik çalışmalarına bağlama çalarak başlayan Erkan Ocaklı, üniversite için İstanbul'a gelmesiyle müzik yaşamı da şekillendi. Karadeniz müziklerini saza yorumlanın çok ötesinde kendi özgün bestelerini de üreterek tarzını oluşturdu. Karadenizlilerin sesi ve sembolü olmayı başardı.

Bülent Ersoy, Barış Manço ve Yıldıray Çınar ile Samsun fuarında birçok kez sahne alan Erkan Ocaklı, Tepebaşı Gazinosu'nda ise Müzeyyen Senar ile birlikte sahne aldı.

1975 yılında yaptığı Trabzonspor plağı ulusal olarak seslendirilen ilk Trabzonspor türkülerinden oluşmuştur.

1975 yılında Oy Emine filminde Aysun Güven ile birlikte rol aldı.

1991 yılında Ula Ula Niyazi adlı filmde Niyazi karakterini canlandırırken; Sibel Gökçe, Kazım Kartal, Turgut Özatay ve Yadigar Ejder ile birlikte rol aldı.

İsmail Türüt ve Adnan Yılmaz ile birlikte Birlik Olalım / Canım Türkiyem adlı 13 şarkıdan oluşan bir albümleri vardı.

Lazca ve Rumca yöresel ezgilerinde olduğu söz ve müzikleri kendisine ait 350'den fazla bestesi birçok albümü ve 45'lik plakları bulunmaktadır. 

Erkan Ocaklı Evlilikleri

İlk evliliğini 37 yaşındayken, 17 yaşındaki Deniz Karahasanoğlu ile yaptı. Bu evliliğinden Büşra Ocaklı ve Acarkan Ocaklı olmak üzere 2 çocukları oldu. Evlilikleri kıskançlık yüzünden bitmesine rağmen uzun süre birlikte yaşamaya devam ettiler.

2. evliliğini Nebahat Ocaklı ile yapan Erkan Ocaklı, vefatına kadar evli kaldı.

Erkan Ocaklı Ölümü

Erkan Ocaklı, 16 Kasım 2008 tarihinde vefat etti. Cenazesi 17 Kasım 2008 tarihinde Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı'nda defnedildi.

Erkan Ocaklı Bazı Albümleri ve Şarkıları
 
Ağlama Sevgilim
Aşkı Kim İcat Etti
Git Güle Güle
Kördüğüm
Sevmişler Seni
Haram Olsun Haram
Atmacayı Vurdular
Fındık Balı
Yaş Günü
İki Yüzük Bir Nişan
Ula Ula Niyazi
Beyaz Mendil
Uykuda Mısın?
Maçka Yolları Taşlı
Ezanlar Bizim İçin Okunuyor
Oy Eminem
Tara Saçını Tara
Lahana Disko
Misiri Kuruttun mi
Ümidimi Kesmedim
Köyüme Gideceğim
Çayır Biçiyom Çayır
Birlik Olalım / Canım Türkiyem
Bir Çarıklı Köylü Baba
Kurtlar Sofrası
Karadeniz'de Kar Var
Aşk Delisi

Filmografisi

1991 Ula Ula Niyazi - Niyazi
1987 Tabancamın Sapını
1986 Tesellim Olsun
1986 Fiyakalı Enişte - Ali
1975 Oy Emine - Erkan
1975 Dam Üstüne Çul Serer

Erkan Ocaklı Kimdir? Biyografi Erkan Ocaklı Kimdir? Biyografi Biyografistan Erkan Ocaklı Hayatı, Erkan Ocaklı Biyografi, Erkan Ocaklı Nereli ve Kaç Yaşında, Erkan Ocaklı Hakkında Bilgi Erkan Ocaklı , 16 Mayıs 1949 tarihinde Trabzon'un Maçka ilçesinde doğdu. Aslen Artvin, Arhavili'dir. Çocukluk yılları ve ilköğretimi... 4.5 5

Hiç yorum yok: