Erol Büyükburç Kimdir? Biyografisi

Erol Büyükburç
Erol Büyükburç, 22 Mart 1936 yılında Adana'da doğdu.

Erol Büyükburç, İlk albümü Sevgi Çiçekleri 1975 yılında müzik marketlerinde yer aldı. 1981 yılnda ise yeni albümü Sen Varsın'ı çıkarttı. Bu albümündeki Sevemem şarkısı ile ün kazandı. 22 Temmuz 1999'da kızı Ajlan Büyükburç'u trafik kazasında kaybetti. 2001 yılında da eşi Emel Büyükburç'u karaciğer yetmezliği sonucu kaybetti.








Albümler


Sevgi Çiçekleri (1975)
Sen Varsın (1981)
Yıllar Sonra (2000)

Filmografisi

Plajda Sevişelim / Neşeli Aşıklar (1964)
Horoz Nuri (1965)
Kızılcıklar Oldu Mu (1967)
Gençlik Türküsü (1967)
Yasemin'in Tatlı Aşkı (1968)
Bir Damat Aranıyor (1968)
Sus Sus Kimseler Duymasın (1968)
Menekşe Gözler (1968)
Berduş (1969)
Öp Beni (1970)
Avare Aşık (1970)
Turist Ömer Boğa Güreşcisi (1971)
Haydi Gençlik Hop Hop (1975)
Oldu Olacak (1976)
Cıbıl (1976)
Kader Rüzgarı (1976)
Kurban Olayım (1976)
Ah Bu Sevda (1977)
Bitmeyen Azap (1980)
Enayiler Kralı Murtaza (1987)
Reklam Filmi:Shubuo Kral (2003)
Nerdesin Firuze (2003)
Hababam Sınıfı Merhaba (2004)
Şöhret Okulu (2007)
Previous
Next Post »