Evren Duyal Kimdir? Biyografisi

Evren Duyal
Evren Duyal, 24 Temmuz 1973 yılında İstanbul'da doğdu. Şişli Terakki Lisesi'nin ardından 1994 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Evren Duyal, 1994-1995 yılları arasında Bizim Tiyatro'da görev yaptı. 1995 yılı sonunda Tiyatro Ti'ye katılan sanatçı, 1998'den 2001 yılına kadar İstanbul Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Tiyatro Bölümü'nde tiyatro bölüm başkan yardımcısı olarak ses, nefes, fonetik ve oyunculuk dersleri verdi.

2000-2001 yıllarında TED İstanbul Koleji'nde 2007'den sonra da özel bir bankanın tiyatro kulübünde drama öğretmenliği yapan Evren Duyal, aynı zamanda 1998 yılından bu yana kamera karşısında da yer alarak çeşitli sinema ve dizi filmlerde oynamıştır. 2007 yılında Tiyatro Ti'den ayrılan Evren Duyal "İstanbul İmpro" adlı grupla tiyatroya devam etmekte ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitmenlik yapmaktadır.

Filmografisi

2013 Salih Kuşu - Biçare
2012 Dedemin Dolabı - Safiye FM2
2012 Bir Günah Gibi - Atiye
2009 Turquaze
2008-2009 Aşk-ı Memnu -Nesrin
2008 Bahtı Kara
2007 Yıldızlar Savaşı - Şaziye
2006 Eksik Etek - Yaren

2002 Sır Kapısı
2000 Büyük Firar - Kısa Film
1998 Leoparın Kuyruğu


Tiyatro

1994 Milena’dan Kafka’ya Mektuplar - Bizim Tiyatro
1994 Nasrettin Hocanın Eşeği - Bizim Tiyatro
1995 Adam Adamdır - Tiyatro Ti
1996 Getto - Tiyatro Ti
1996 Trafik Canavarını Gördünüz mü? - Tiyatro Ti
1999 Bekleme Odası - Tiyatro Ti
2000 Sakıncası Yoksa Baksa Şeylerden Konuşalım - Tiyatro Ti
2001 Masal Bu Ya - Tiyatro Ti
2002 Adamın Biri - Tiyatro Ti
2003 Minti Montili Şapkanın Sırrı - Tiyatro Ti
2006 Başkan ve Hayalet - Tiyatro Ti
2007-2011 Ne Ala Temaşa - istanbulimpro
2011 Kayıp Oyun - istanbulimpro
2011 Haftanın Elemanı - istanbulimpro
Previous
Next Post »