Eylem Yıldız Kimdir? Biyografisi

Eylem Yıldız
Eylem Yıldız 26 Mart 1978 yılında İstanbul'da doğdu. 1995 yılında Pertevniyal Lisesi'nden mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde oyunculuk eğitimi almaya başlamıştır. Ortaokul yıllarından başlayarak Hüsrev İsfendiyaroğlu'ndan düzenli olarak klasik gitar dersleri alan Eylem Yıldız, 1999 yılında henüz öğrenciyken Amerikalı yönetmen Christoper Martin'in Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye koyduğu Vişne Bahçesi adlı oyunda Anya rolü ile profesyonel olarak tiyatro kariyerine başlamıştır. 

1998 yılında değerli arkadaşı Güven Kıraç'ın referansıyla Dostlar Pasajı adlı diziyle gerçekleşmiştir. Daha sonra yine değerli oyuncu arkadaşı Akasya Asıltürkmen tarafından Mahinur Ergun ile tanıştırılmış ve kariyerinde önemli yer teşkil eden üç önemli projede arka arkaya çalışma şansı yakalamıştır.

2002-2003 yılları arasın yayınlanan Çağan Irmak'ın yönettiği başrollerinde Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay'ın rol aldığı, Asmalı Konak dizisinde Zeynep Karadağ rolünü canlandıran Eylem Yıldız, 2003 yılında dizinin ardından çekilen Asmalı Konak : Hayat filminde de rol almıştır.

Eylem Yıldız, 2003 yılında kazandığı sınavla devlet tiyatrolarında kadrolu sanatçı oldu.

2005 yılında Atıf Yılmaz'ın son filmi olan Eğreti Gelin'de Neşe rolü ile 12. Altın Koza Film Festivali'nde Umut Vaad Eden Kadın oyuncu ödülü almıştır.

2006'da Kızlar Yurdu dizisinde rol alan Eylem Yıldız, yine aynı dönemde Ebru Gündeş'in oynadığı İmkansız Aşk adlı dizide Elvan rolünü oynadı.

Son olarak, 2012 yılında Erdal Özyağcılar'ın oynadığı İki Yaka Bir İsmail adlı dizide Filiz karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2012 İki Yaka Bir İsmail - Filiz
2010 Çakıl Taşları - Nisanur
2009 Ses
2008 Mert ile Gert - Emel
2006 İmkansız Aşk - Elvan
2006 Kızlar Yurdu - Aylin
2004 Eğreti Gelin - Neşe
2003 Asmalı Konak : Hayat - Zeynep Karadağ
2002 Asmalı Konak - Zeynep Karadağ
2001 Nasıl Evde Kaldım - Melis
2000 Herkes Kendi Evinde - Melike
1998 Şaşıfelek Çıkmazı - Ay
1998 Dostlar Pasajı - Pervin
Previous
Next Post »