Biyografi Ara

Fadik Sevin Atasoy Kimdir? Biyografisi

 

Fadik Sevin Atasoy
Fadik Sevin Atasoy, 1 Ekim 1975 yılında Ankara'da doğdu. Adını babası Sönmez Atasoy'un, o doğduğunda sahnelediği ''Fadik Kız'' adlı oyundan alan sanatçı, henüz 4 yaşındayken Selçuk Tiyatro Festivali'nde Devlet Tiyatrolarınının "Teneke" adlı oyununda rol aldı. Bu roluyle henüz dört yaşında en iyi oyuncu ödülünü aldı. TRT'de çocuk programlarında sunuculuk yaptı. İlköğrenime başlayana kadar, ailesiyle birlikte turnelerde ve sahne arkasında yetişti.

Fadik Sevin Atasoy, önce İtalyan Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim almaya başladıysa da, daha sonra Bilkent Üniversitesi Tiyatro bölümü sınavlarında 1. olarak burs kazanıp, bu okuldan mezun oldu. Yine aynı Üniversitede Yüksek lisansını burslu olarak tamamladı. Oyunculuk Sanatında Diksiyon ve Fonetik üzerine tez vermiştir. Annesi Emel Göksu Devlet Tiyatrosu sanatçısı olan Fadik Sevin Atasoy, Devlet Tiyatroları'na girdi. İngiltere, Fransa, Rusya ve Bulgaristan'da tiyatro üzerine eğitim aldı ve araştırmalar yaptı. Bulgaristan Devlet Tiyatrosu’nda Carmen’i oynadı ve tiyatro yönetmenliği yaptı.

Fadik Sevin Atasoy, İngilizce, İtalyanca, Almanca, Fransızca ve Bulgarca'da konuşabilmektedir.

Oyun Atölyesi'nde Haluk Bilginer ile birlikte Moliere'in "Cimri" adlı oyununda da rol alan sanatçı, kamera karşısına da geçerek, sinema ve dizi filmlerde de oynadı. 2008 yılında, Sönmez Atasoy yönetiminde, ABD'de yaşayan bir grup Türk sanatçı ile New York Şehri Türk Amerikan Sanat Topluluğu'nu kurdular. ABD'deki Türkler'e çağdaş Türk Tiyatrosu'nu sevdirmek ve yetenekli gençleri eğiterek tiyatro dünyasına kazandırmak için ilk oyunları 'Kanlı Nigar'ı Broadway Town Hall Tiyatrosu oynadılar.

Fadik Sevin Atasoy, tiyatro dışında sinema ve tv dizilerinde rol almaktadır. Zeynep'in Sekiz Günü, O Şimdi Mahkum, Merhaba filmlerinde ki rolleriyle birçok ödül almıştır.

Filmografisi

2011 Merhaba
2011 Mavi Pansiyon - Bahar
2009 Ay Lav Yu - Zişan
2009 Ah Kalbim - Sevilay
2009 Aynadaki Düşman - Zerrin Batıkaya
2009 Usta - Emine Yılmaz
2008 Son Bahar - Lale
2007 Geçerken Uğradım - Mehpara
2007 Zeynep'in Sekiz Günü - Zeynep
2007 Ayrılık - Aslı
2007 Beyaz Melek - Hatice
2007-2008 Dudaktan Kalbe - Leyla Paşazade
2006 Sev Kardeşim - Fatoş Uzunoğlu
2005 Döngel Karhanesi - Müstesna
2005 O Şimdi Mahkum - Katerina
2004 Kısmet - Nazlı
2004 Ah Be İstanbul - Yeter
2003 Serseri Aşıklar - Yeliz
2000 Bizim Evin Halleri - Rüya Ulusoy
Fadik Sevin Atasoy Kimdir? Biyografisi Fadik Sevin Atasoy Kimdir? Biyografisi Biyografistan Fadik Sevin Atasoy Biyografi, Fadik Sevin Atasoy Kaç Yaşında, Fadik Sevin Atasoy Babası,Fadik Sevin Atasoy Hayatı Fadik Sevin Atasoy , 1 Ekim 1975 yılında Ankara'da doğdu. Adını babası Sönmez Atasoy 'un, o doğduğunda sahnelediği ''Fadik... 4.5 5

Hiç yorum yok: