Biyografi Ara

Fahriye Evcen Kimdir? Biyografisi

 

Fahriye Evcen
Fahriye Evcen, 4 Haziran 1986 yılında Almanya'nın Solingen şehrinde doğdu. Babası Selanik göçmeni, annesi ise Çerkez kökenlidir. Çocukluk yıllarında Almanya'da ailesi ile zor zamanlar geçirdi. 7 yaşında iken Alman Neo-Naziler, Solingen şehrinde Türklerin yaşadığı evleri yaktığı zamanlarda zor günler geçirdiler.

Almanya Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde okurken Üniversite öğrencisi iken bir Türkiye ziyareti sırasında Oya Aydoğan'ın televizyon programına izleyici olarak katıldığı sırada oyunculuk teklifi alınca; okul kaydını dondurup annesiyle birlikte İstanbul'a yerleşti. 2005 yılında, Ediz HunHülya Koçyiğit ve Göksel Arsoy gibi sanatçıların oynadığı ''Asla Unutma'' adlı dizide film hayatına başlamıştır.

Fahriye Evcen, Reşat Nuri Güntekin'in eser'inden uyarlanan Yaprak Dökümü adlı dizide Necla karakterini canlandırdı.

Fahriye Evcen ilk sinema deneyimini 11 Nisan 2008 yılında yayınlanan Cennet filminde Engin Altan Düzyatan ile başrolü paylaştı. Ayrıca, Aşk Tutulması filminde de başrol oynamıştır. Türkiye'de kaldığı süre boyunca dizi ve filmlerde ki oyunculuklarından dolay Almanya'daki üniversite eğitimini yarım bırakmak zorunda kalan Fahriye Evcen, Boğaziçi Üniversitesi'nde tarih bölümüne devam etmektedir.

Fahriye Evcen, son olarak 2013 Eylül ayında yayınlanmaya başlayan Çalıkuşu dizisinde Burak Özçivit ile birlikte başrol oynamaktadır.

Filmografisi

2013 Çalıkuşu - Feride
2012 Veda - Mehpare
2012 Evim Sensin - Leyla
2011 Yalancı Bahar - Zeynep Karaman
2010 Takiye : Allah'ın Yolunda - Sevde
2010 Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak - Genç Sinyora Enrica
2009 Alvin ve Sincaplar 2 - Seslendirme
2008 Aşk Tutulması - Pınar
2007 Cennet - Kız
2006-2010 Yaprak Dökümü - Necla Tekin
2006 Hasret - Songül
2005 Asla Unutma
Fahriye Evcen Kimdir? Biyografisi Fahriye Evcen Kimdir? Biyografisi Biyografistan Fahriye Evcen Biyografi, Fahriye Evcen Kaç Yaşında, Fahriye Evcen Nereli, Fahriye Evcen Hayatı Fahriye Evcen , 4 Haziran 1986 yılında Almanya'nın Solingen şehrinde doğdu. Babası Selanik göçmeni, annesi ise Çerkez kökenlidir. Çocu... 4.5 5

Hiç yorum yok: