Fatma Karanfil Kimdir? Biyografisi

Fatma Karanfil
Fatma Karanfil, 3 Şubat 1952 yılında Eskişehir'de doğdu. 1968 yılında Ses Dergisi yarışmasında kazandığı üçüncülükle sinemaya başladı. 1967-1969 yılları arasında LCC'de (Language and Culture Center) tiyatro eğitimi aldı.

Fatma Karanfil, 1975 yılında Ali Kocatepe ile evlenip daha sonra ayrıldı. 1976-1980 yılları arasında se** filmleri furyası döneminde Londra'ya tekstil eğitimi almaya gitti. 1984'te ikinci kez evlendi. Göğüs kanserine yakalanıp, atlattıktan sonra, 2001'de yeniden sahnelere döndü.

Fatma Karanfil Ödülleri

1968 Ses Dergisi - Üçüncülük Ödülü
1968 İzmir Gazeteciler Cemiyeti - Yılın Sanatçısı Ödülü
1972 Ankara Gazeteciler Cemiyeti - Yılın Sanatçısı Ödülü
1972 Antalya Altın Portakal Film Festivali - En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü - Üvey Ana

Filmografisi

2012 Çanakkale 1915 - Köylü Kadın
2012 Selam
2012-2013 Huzur Sokağı - Ayşe
2011-2013 Çocuklar Duymasın - Necla
2008 Gökten Üç Elma Düştü - Hülya
2008-2009 Aşk-ı Memnu - Şayeste
2007 Yusuf'un Annesi
2007 Kınalı Kuzular: Son Nefes - Gülcan
2007 Kınalı Kuzular: Reşit Paşa Vapuru - Fatma Hanım
2007 Kınalı Kuzular: Üç Kardeş - Zahide
2007 Evimin Erkeği - Marifet
2007 Elveda Derken - Ulviye
2006 Annemin Gelini
2006 Gülpare
2006 Kınalı Kuzular: Nişanlıya Verilen Söz
2005 Üç Kadın - Süheyla
2004 Çocuklar Ne Olacak
2002 Kumsaldaki İzler
2002 Evli ve Çocuksuz
2002 Çocuklar Duymasın
2002 Kınalı Kar
1972 Kadın Yapar
1972 Kahpe / Bir Kız Böyle Düştü
1972 Zorbanın Aşkı
1971 Kaçaklar
1971 Süper Adam
1971 Adını Anmayacağım
1971 Cilalı İbo Yetimler Meleği
1971 Genç Kızlar Pansiyonu
1971 Görünce Kurşunlarım
1971 Kanım Vatan İçin
1971 Mavi Boncuk Lassi
1971 Üvey Ana
1971 Yosmalar Tuzağı
1971  Keloğlan Aramızda
1970 Sevgili Muhafızım
1970 Öp Beni
1970 Hoş Memo
1970 Paralı Askerler
1970 Civan Ali
1970 İki Aşk Arasında
1970 Kan Yağmuru
1970 Müthiş Türk
1970 Şıllık
1970 Komando Memet
1970 Linç
1970 Ayşecik Sana Tapıyorum
1969 Dağlar Kızı Reyhan
1969 Fosforlu Cevriyem
1969 Sonbahar Rüzgarları
1969 Çakırcalı Mehmet Efe
1969 Allah Aşkı Yarattı
1969 Günah Bende mi?
1969 Mezarımı Taştan Oyun
1969 Namus Fedaisi
1969 Cesur Kabadayı
1969 Hazreti Ali
1969 Ömür Boyu
1969 Allah'ın Aslanı Ali
1969 İki Günahsız Kız (İki Hikayeli Film)
1969 Yaşamak Ne Güzel Şey
1968 Kezban
1968 Ömrümün Tek Gecesi
1968 Kara Battal'ın Acısı
1968 Sarmaşık Gülleri
1968 Yakılacak Kitap
Previous
Next Post »