Biyografi Ara

Fikret Kuşkan Kimdir? Biyografisi

 

Fikret Kuşkan
Mehmet Fikret Kuşkan, 22 Nisan 1965 yılında İstanbul'da doğdu. 13 yaşına geldiğinde babasını kaybetti ve bunun üzerine okulu bıraktı. Tesisatçıda iş bularak burada çalışmaya başladı. 1 yıl sonra eniştesi, Fikret Kuşkan'ı kendisiyle birlikte Tokat'a götürdü.

Tokat'ta yaşadığı süre boyunca köy hayatına çabuk ayak uyduran oyuncu, 3 yılın sonunda İstanbul'a döndüğünde yeni hayatına alışmakta zorlandı. Hasköy Lisesi'ne kaydoldu, bir yandan da marangozluk yapmaya başladı. 1986 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü özel yetenek sınavını kazanarak eğitimini bu okulda sürdürüp tamamlamıştır.

Oyunculuk konusunda lise eğitimi sırasında edebiyat öğretmeninin desteğini alır. Fotoğrafçılık yaparken bırakarak, tiyatro aşkıyla sınavlara girer. Zor da olsa konservatuvarı bitirmesinin ardından 1988 yılında Zülfü Livaneli'nin "Sis" filminde ilk rolünü oynadı. Ardından birçok yapımda rol almaya başlaya Fikret Kuşkan, 1991 yılında 28. Altın Portakal film festivali kapsamında Gizli Yüz filminde ki rolü ile En iyi Erkek Oyuncu ödülünü Ekrem Bora ile paylaştı. 2002 yılında Ümit Aral'ın 9 filmi ile 14. Ankara Film Festivali, 2006 yılında ki Babam ve Oğlum filmindeki rolleri ile de 25. İstanbul Film Festivali kapsamında  En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazandı.

2000 yılında Savaş Ay'ın yönettiği Dansöz ve 2002 yılında Abdülhamit düşerken filmlerinde de rol alan Fikret Kuşkan, Çağan Irmak'ın yapımları olan Babam ve Oğlum, Mustafa Hakkında Herşey ve Kabuslar Evi Takip'te oynadığı roller ile olumlu eleştiriler aldı.

2007-2009 döneminde Parmaklıklar Ardında dizisinde Ahmet Kalafatçıoğlu'nu canlandırdı.

2009-2010 döneminde Özgü Namal'ın başrolde oynadığı Hanım'ın Çiftliği dizisinde Orhan rolünü ve 2011-2012 döneminde Hayat Devam Ediyor adlı dram dizisinde İsmail Bakırcıyı canlandırdı.

Fikret Kuşkan, 2014 yılında Trt'de yayınlanmaya başlayacak olan Turgut Özal dönemi olaylarını konu alan Tanıklar adlı dizide Adnan Kahveci rolünü canlandıracak.

Fikret Kuşkan Ödülleri

1991 - 28. Altın Portakal - En İyi Erkek Oyuncu Gizli Yüz Ekrem Bora'yla paylaştı.
2002 - 14. Ankara Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu 9
2006 - 25. İstanbul Film Festivali - En İyi Erkek Oyuncu Babam ve Oğlum
Fikret Kuşkan Kimdir? Biyografisi Fikret Kuşkan Kimdir? Biyografisi Biyografistan Fikret Kuşkan Hayatı ve Biyografisi, Fikret Kuşkan Nereli ve Kaç Yaşında Mehmet Fikret Kuşkan , 22 Nisan 1965 yılında İstanbul'da doğdu. 13 yaşına geldiğinde babasını kaybetti ve bunun üzerine okulu bıraktı.... 4.5 5

Hiç yorum yok: