Gaye Turgut Kimdir? Biyografisi

Gaye Turgut
Gaye Turgut, 1 Haziran 1987 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunu olan Gaye Turgut, aynı zamanda Sinema-Tv bölümünü de bitirdi. Anaokulunda yaratıcı drama ve dans çalışmalarına katılarak oyunculukla küçük yaşta ilgilenmeye başlamıştır. Okulun tiyatro grubunda yer alıp Cumhuriyetin 75.yıl çalışmalarında Bayrağımızın Gölgesinde adlı oyunla MEB başarı ödülünü almıştır.

Gaye Turgut, toplumsal duyarlılık göstererek, Ümraniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumunun sahnelediği 'Duvarların Dili' adlı Tiyatro oyununda rol almıştır. İyilik perisini oynadığı bu oyunda, diğer bütün oyuncular Cezaevi sakinlerinden oluşuyordu.

2011 yılında yayınlanmaya başlayan başrollerde Murat Danacı ve Şeyma Korkmaz'ın oynadığı, Beni Affet dizisinde Bahar karakterini canlandırmaktadır.

Filmografisi

2011-? Beni Affet - Bahar 
2011 Yamak Ahmet
2010 72. Koğuş
2010 Türk Malı
2010 Yahşi Cazibe
2010 Kanıt
2010 Akasya Durağı
2008 Her Halimle Sev Beni
2005 Beşinci Boyut
2000 Sevgi Ana
Previous
Next Post »