Biyografi Ara

Gökhan Türkmen Kimdir? Biyografisi

 

Gökhan Türkmen
Gökhan Türkmen, 1 Eylül 1983 yılında İstanbul'da doğdu. 1997 yılında gitarla tanıştı. 2000 yılından itibaren çeşitli mekan ve organizasyonlarda gitar ve sesiyle boy göstermeye başladı. 2003 yılında Kocaeli Üniversitesi Endüstriyel Yönetim Bölümünden mezun oldu.

Mezuniyetin ardından 1 yıl kadar şan dersi alan sanatçı, bir dönem radyolarda ve çeşitli mekânlarda canlı performanslar sergiledi. Sözleri ve müziği Serkan Söylemez'e ait olan "Büyük İnsan" şarkısının Youtube'da 5 milyon kişi tarafından dinlenmesiyle yıldızı parladı.

Gökhan Türkmen, "Büyük İnsan" şarkısından bir yıl sonra "Dön" şarkısını da internetten yayınladı ve yine söz müziği Serkan Söylemez'e ait olan "Efkarlıyım" adlı şarkıyla Nokia tarafından düzenlenen bir yarışmaya katıldı. İnternet üzerinde bulunan 3 şarkısıyla da beğeni toplayan sanatçı, Keremcem ve Aykut Gürel'in desteğini de aldı. 2008 yılında Büyük İnsan adlı albümü İrem Records etiketiyle çıkardı ve albümde yer alan "Yan Sen", "Büyük İnsan" ve "Dön" adlı şarkılarına klip çekti.

2010 mart ayı ortasında çıkan Biraz Ayrılık adlı albümüyle büyük bir başarı sağlayan Türkmen, radyolarda ve müzik kanallarında en çok çalınan, yılın en çok ödül alan sanatçılarından oldu. Bu albümünde yer alan "Rüya", "Biraz Ayrılık", "Ayıp Ettin" ve oldukça ses getiren "Bir Öykü" adlı şarkısına klip çekti. 2011 yılında Aydın Ketenağ yönetmenliğinde çekilen "Ayıp Ettin" klibinde sanatçıya Nora Tokhosepyan eşlik ederken, yine aynı yönetmenin çektiği "Bir Öykü" klibinde Engin Hepileri ve Deniz Sipahi eşlik etti.

Gökhan Türkmen son olarak 1 Haziran 2012'de yayınladığı Ara adlı EP'sinde bulunan "Bitmesin" adlı şarkıya klip çekti. Ali Demirel tarafından Bolu Abant Yedi Göller’de çekilen klipte Best Model Türkiye birincisi Tuğba Melis Türk 'de rol aldı.
Gökhan Türkmen Kimdir? Biyografisi Gökhan Türkmen Kimdir? Biyografisi Biyografistan Gökhan Türkmen , 1 Eylül 1983 yılında İstanbul'da doğdu. 1997 yılında gitarla tanıştı. 2000 yılından itibaren çeşitli mekan ve organiz... 4.5 5

Hiç yorum yok: