Goncagül Sunar Kimdir? Biyografisi

Goncagül Sunar
Goncagül Sunar, 17 Eylül 1970  yılında İstanbul'da doğdu. Goncagül Sunar, "Mahallenin Muhtarları" dizisinde Fadime'nin arkadaşı olarak ve Asmalı Konak dizisindeki hizmetçi Hayriye ve Çemberimde Gül Oya dizisindeki şarkıcı Canan karakterleriyle tanınan Sunar, 1991'de Şahika Tekand ve Studio Oyuncuları topluluğu ile sanat hayatına başlamıştır.

Goncagül Sunar, Mahallenin Muhtarları dizisiyle ilk kamera karşısında oyunculuk deneyimini yaşamıştır. Çağan Irmak'la çalışmış sanatçı, sinema ve dizi filmlerinde rol almıştır. Türkçe sözlü beste yapan ve şarkılara uygun etkili sesiyle folk-rock türünde bir albüm hazırlayan sanatçı, gitar çalışmaları da yapmaktadır. Sunar son olarak, 2008 yılında Kanal D'de yayınlanan Yol Arkadaşım dizisinde Rukiye Elmastaş karakterini canlandırmıştır. Sunar 2004 yılında rol aldığı ve Kanal D'de yayınlanan Çemberimde Gül Oya filmindeki Canan rolü için bir röportajında ‘‘Bundan sonra ne oynarsam oynayayım Çemberimde Gül Oya da Canan Cansev’in yeri bambaşkadır bende.’’ demiştir.

Filmografisi

1992 Mahallenin Muhtarları Goncagül
1994 Küçük Bey
1999 Günaydın İstanbul Kardeş
2000 Filler ve Çimen Hostes
2000 Abuzer Kadayıf Manken
2002 Asmalı Konak Hayriye Soylu
2003 Asmalı Konak Hayat Hayriye Soylu
2004 Çemberimde Gül Oya Canan Cansev
2005 Güz Yangını Zülal
2005 O Şimdi Mahkum Mine
2005 Döngel Karhanesi Gülsüm
2006 Fırtına İklima
2006 Ahh İstanbul Yağmur
2006 Ona Melek Deme Nejla
2007 Tatlı İntikam Arife 

2007 Güzel Günler Şükriye 
2007 Çemberin Dışında
2008 Issız Adam Müşteri 

2008 Gökten Üç Elma Düştü Yıldız 
2008 Yol Arkadaşım Rukiye Elmastaş 
2011 Leyla ile Mecnun Sabiha/Alevsu Konuk oyuncu
2013 Salih Kuşu - Vesile
Previous
Next Post »