Gözde Kansu Kimdir? Biyografisi

Gözde Kansu
Gözde Kansu, 23 Ağustos 1980 yılında İzmir'de doğdu. Anaokulu sırasında baleye başlamış. Okul hayatında, sürekli okulun tiyatro ve müzik kolu faaliyetlerinde yer aldı. İzmir Tevfik Fikret Lisesinde okudu. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. ''Oyuncu Dükkanı'' adlı kast ajansındadır. 19 yaşında ailesiyle birlikte İstanbul’a geldi. Şarkıcı Sıla Gençoğlu çocukluk arkadaşıdır. Yazmayı öğrendiği günden beri şarkı sözü yazıyor.

Gözde Kansu, 2007 yılında ''Dudaktan Kalbe'' adlı dizide Nimet karakteriyle dikkatleri üzerine çekti. ''Haylaz Babam'', ''Yeter Anne'', ''Kurşun Yarası'', ''Canım Annem'', ''Cemile'' ve ''Mürüvvetsiz Mürüvvet'' adlı dizilerin yanı sıra tiyatro ve kabarede de görev alan Kansu, ''Issız Adam'' filmiyle de gündeme geldi.

Gözde Kansu, 2013 yılının Ekim ayında Atv'de yayınlanan "Veliaht" yarışmasında sunuculuk yapmakta iken, giydiği dekolte kıyafeti, bakan Hüseyin Çelik'in beğenmemesi yüzünden işinden oldu.


Filmografisi

2013 Kutsal Bir Gün
2011 Al Yazmalım - Helin Sezaioğlu
2010 Hanımın Çiftliği - Seher
2009 Bahar Dalları - Emine
2009 Neşeli Hayat

2009 Aşk Üçgeni - Zeynep / Tuana
2007-2008 Dudaktan Kalbe - Nimet Başar Altuğ
2008 Issız Adam - Sinem
2006 Cemile  - Elvan
2006 Haylaz Babam - Sekreter Yasemin
2005 Kısmet  - Ebru
2004 Canım Benim
2004 Mürüvvetsiz Mürüvvet

2003 Kurşun Yarası - Nefise
2002 Yeter Anne - Deniz
2000 Üzgünüm Leyla
1999-2003 Ayrılsak da Beraberiz - Öğretmen
1995 Çiçek Taksi
Previous
Next Post »