Biyografi Ara

Güler Sabancı Kimdir? Biyografi

 

Güler Sabancı
Güler Sabancı, 1955 yılında Adana'da Yüksel ve İhsan Sabancı çiftinin ilk çocuğu olarak doğdu. Sabancı ailesinin üçüncü nesil üyesidir. Türkiye'nin ikinci büyük şirketler grubu olan Sabancı Holding'in  Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Ortaöğretimini TED Ankara Koleji'nde bitirdikten sonra yüksek tahsilini Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde 1978' de tamamladı. Profesyonel yöneticilik hayatına ailenin lastik fabrikası Lassa Kocaeli'nde başladı. Daha sonra KordSA'nın genel müdürlüğünde 14 yıl görev yaptıktan sonra Holding Yönetimine Murahhas Üye sıfatı ile dahil oldu. Amcası Sakıp Sabancı'nın 2004'de vefatından sonra amcaları Şevket Sabancı ve Erol Sabancı'nın holdingi 'üçüncü kuşağa devretme' kararıyla 17 Mayıs 2004 tarihinde Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na geldi.

Kuruluşundan itibaren üst düzeyde sorumluluklar aldığı Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı olan Güler Sabancı, 2004 yılında Financial Times tarafından "Avrupa'nın en güçlü 30 Kadını" arasında gösterildi.

Güler Sabancı, 2009 yılında Financial Times tarafından ilk kez hazırlanan Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını listesinde beşinci sırada yer aldı. Aynı yıl Forbes tarafından hazırlanan Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını listesinde 8. oldu.2010 yılında Forbes tarafından hazırlanan Dünyanın Zirvedeki 50 İş Kadını listesinde 7. sırada yer aldı.

Eylül 2009'da İspanya Kralı I. Juan Carlos, Güler Sabancı'ya İspanya'nın önemli liyakat nişanı olan Encomienda de Numero nişanı verilmesini kararlaştırdı.

Türk Sanayicileri ve İş adamları Derneği’nin (TÜSİAD) ilk kadın Yönetim Kurulu Üyesi olan Güler Sabancı, ayrıca European Round Table of Industrialists’in (ERT) halen ilk ve tek kadın üyesidir. Sabancı, International Business Council’in ilk Türk üyesi olmasının yanı sıra Siemens AG Yönetim Kurulu’nda, Birleşmiş Milletler Global Compact Yönetim Kurulu’nda ve MIT Energy Initiative’in Uluslararası Danışma Kurulu’nda da görev almaktadır.

Sabancı, 2013’te Fortune tarafından “Dünyanın En Güçlü 50 İş kadını”  (Amerika harici listede) arasında 2. seçilmiştir.

Güler Sabancı aralarında David Rockefeller Köprü Kurucu Liderlik Ödülü, Clinton Küresel Vatandaşlık, Raymond Georis Yenilikçi Filantropist ile European School of Management and Technology tarafından verilen Sorumlu Liderlik Ödülü’nün de yer aldığı hayırseverlik ve liderlik konusunda birçok ödülün sahibidir. Sabancı’ya ayrıca sanayi-üniversite işbirliğinde küresel lider olan Hong Kong Polytechnic Universitesi tarafından Fahri Doktora ünvanı verilmiştir.
Güler Sabancı Kimdir? Biyografi Güler Sabancı Kimdir? Biyografi Biyografistan Güler Sabancı Hayatı, Güler Sabancı Biyografi, Güler Sabancı Nereli, Güler Sabancı Kaç Yaşında Güler Sabancı , 1955 yılında Adana'da Yüksel ve İhsan Sabancı çiftinin ilk çocuğu olarak doğdu. Sabancı ailesinin üçüncü nesil üyesidi... 4.5 5

Hiç yorum yok: