Güzin Özyağcılar Kimdir? Biyografisi

Güzin Özyağcılar
Güzin Özyağcılar, 7 Aralık 1945 yılında Bursa'da doğdu. Şehir Tiyatroları sanatçısı olan Güzin Özyağcılar, Erdal Özyağcılar ile evli ve Zeynep Özyağcılar'ın annesidir. 

Güzin Özyağcılar, Türk Televizyonlarında ki yayınlanan en uzun dizi olan Bizimkiler dizisinde "tak tak Sedat" lakaplı Salih Kalyon'un eşi Serpil rolü ile tanınmaktadır. Bizimkiler dizisinden sonrada oyunculuğa devam etti.

Güzin Özyağcılar, son olarak 2012 yılında Haluk Bilginer ve Emel Göksu'nun da rol aldığı Hayatım Rolü dizisinde Kayınvalide Hülya karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2012 Hayatımın Rolü - Hülya / Kayınvalide
2010 Karadağlar - Esma Nadir
2010 Baykuş Krallığı Efsanesi - Türkçe Seslendirme
2005 Sessiz Gece - Gülten
2005 Omuz Omuza - Aysen

2004 Avrupa Yakası - Türkan
2000 Delikanlı - Vuslat
1996 Sevda Kondu - Mehtap
1995 Fırtınalar - Zehra Gündeş
1992 Seni Seviyorum Rosa - Rosa'nın Annesi
1990 Hasan Boğuldu - Emine'nin Annesi
1990 Çiçekler Açmak İster - Gönüllü Anne

1989 Uçurtmayı Vurmasınlar - Selma
1989-2002 Bizimkiler - Serpil
1989 Önce Kuşlar Geçti
1987 Dünden Sonra Yarından Önce - Sevda
1987 Bir Kırık Bebek - Hatçe

1986 Kocamın Nişanlısı - Yırtık Emine
1978 Sultan - Melek

1978 Kibar Feyzo
Previous
Next Post »