Hakan Gerçek Kimdir? Biyografisi

Hakan Gerçek
Hakan Gerçek, 5 Mart 1964 yılında Eskişehir'de doğdu. Hakan Gerçek, İlk okulu, Orta okul ve liseyi Eskişehir'de okudu. 1988 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun oldu. 1986 yılında oyuncu olarak Kent Oyuncuları'nda çalışmaya başladı.


Hakan Gerçek, 2008 yılına kadar bu kurumda birçok oyunda yer aldı. Zaman zaman başka özel tiyatrolarda (Tiyato Alkış, Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu) oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı. 2008 yılında Tiyatro Gerçek adı ile kendi tiyatrosunu kurdu. Ayrıca yıllarca İş Sanat Şiir Geceleri'nde Atilla Birkiye yönetiminde şiir performansları gerçekleştirdi. Birçok sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları yapmaktadır.

Bir dönem Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nde sahne dersleri vermiştir. Ayrıca sahne dersi verdiği kurumlar arasında İstanbul Akademi ve Akademi Keneter vardır.


Filmografisi

Suskunlar : Hoca - 2012 - Damat
Çakıl Taşları : Çağatay Tosun - 2010 - neşet hoca
Ezel : Uluç Bayraktar - 2009 - Kandirali
Yapma Diyorum : Apdullah Oğuz - 2009 - Çakır
Melekler ve Kumarbazlar : Ertekin Akpinar - 2009 Selami
Vali (film) : Çagtay Tosun - 2008 - Komiser
Mavi Gözlü Dev : Biket İlhan - 2007 - Kanbur Kerim
Avrupalı : Ulaş Ak - 2007 - Sarhoş
Döngel Karhanesi : Hakan Algül - 2005 - Semai
Pamuk Prenses 2 2005 Zehir
Davetsiz Misafir : Ümmü Burhan - 2005 - Polifonik Enis
Bir Dilim Aşk : Yüksel Aksu - 2004 - Hamdi
Sevdim Seni Bir Kere Raşit Çelikezer - 2003 Avni
Yuvam Yıkılmasın : Tamer İpek - 2003
Beşik Kertmesi : Taylan Biraderler - 2002 Yaman
Çarli İş Başında : Taylan Biraderler - 2000 Talat
Ruhsar : Ümmü Burhan - 1997 - Müfit
Yaz Evi : Naci Çelik Berksoy - 1993 - Hakan
Previous
Next Post »