Halil Babür Kimdir? Biyografisi

Halil Babür
Halil İbrahim Babür, 26 Haziran 1987 yılında Bitlis'te doğdu. Lise tiyatrosuyla tiyatro ve oyunculuğa başladı. Çocuk, gençlik ve özel tiyatrolarda profesyonel oyuncu olarak oynadı. Şehir Tiyatrolarına bağlı olarak Mekan Tiyatro Festivali'nde köy seyirlik oyunlarında görev aldı. 

Halil Babür, Çeşitli dallarda temel eğitimleri de buradaki atölye çalışmalarında (pantomim, tahta bacak vs) gördü. 2 sene üst üste mezun olduğu lisenin oyunlarının rejisörlüğünü yaptı ve çeşitli ödüller aldı.

Kamerayla ilk tanışıklığı kendi kısa film grupları olan "Nampas Film" bünyesinde çekmiş oldukları filmlerle başladı. Bu filmlerde çeşitli roller oynadı. 2008 yılında profesyonel olarak dizi filmlere adım attı. "Melekler Korusun" adlı dizide "Hakan" karakterini canlandırdı. 2009 yılında kurulan "İstanbul Yeni Sahne" adlı tiyatro gurubunun ana kadrosunda yer almaktadır. 

Halil Babür, son olarak Show TV'de yayınlanan Pis Yedili adlı gençlik dizisinde Trafo (Mert) rolünü oynamaktadır. 

Filmografisi

2011-2013 Pis Yedili - Trafo (Mert Karatütün)
2011 Tövbeler Tövbesi - Bahtiyarın Arkadaşı
2010 Gitme - Harun
2010 Ömre Bedel - Yaşar
2009 Ay Lav Yu - Faruk
2008-2009 Melekler Korusun - Hakan
2007 Tek Türkiye - Ferhat
Previous
Next Post »